כדורי בשר איטלקיים – ללא בשר

קציצות

חזרנו מניו יורק לא מזמן. היה מושלם! עיר שכל פינה בה מרתקת ומעניינת. הייתי שמחה לעוד כמה שבועות שם. חוץ מאין ספור האפשרויות שהיא מכילה, בכל הנוגע לאוכל טבעוני בתפוח הגדול – היא קצת מאכזבת. אני לא ממש מבינה איך היא הפכה לאחת הערים שיותר ידידותית לטבעונים. בשביל לאכול מנה טבעונית הגונה צריך להגיע למקום ספציפי (שבד"כ כולל הרבה הליכה). שלא כמו פה, בתל אביב, לכל מקום שנכנסים אליו – יש אופציה טבעונית. אפשר להגיד שמהבחינה הזאת די התאכזבתי.
בפעמים שכן ויתרנו על הצ'יפס והשקענו בהליכה למקום טבעוני – זה היה שווה את זה. ביקרנו בכל מיני מקומות טבעוניים – מוצלחים יותר ומוצלחים פחות. אבל הכי נהנתי ב- by Chloe – המקום שלא רק טבעונים אוהבים לאהוב. המקום שייך לשפית קלואי קסקרולי, שאם אתם עוקבים אחרי האתר בטוח נפגשתם כבר בכמה מתכונים שלה שהכנתי ואני ממליצה עליהם במיוחד (עוגיות חמאת בוטנים מושלמות, רוטב אלף האיים, פסטה וכד'). אז בביקור הראשון שלנו במקום טעמנו המבורגר, ולחמניה עם קציצות "בשר" איטלקיות – ששבתה את ליבי. (בביקור השני לקחנו עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות שגם עליהם עוד תשמעו). אז חיפשתי את המתכון באתר שלה – והכנתי. יצא מושלם! אל תפספסו:

מצרכים

2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גרם פטריות פורטבלו, קצוצות
2 שיני שום קצוצות
½1 כוסות של אורז מלא (מוכן) בטמפ' החדר
½ כוס פירורי לחם
¼ כוס קמח
½1 כפיות מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
מעט שמן קנולה לטיגון

כמה מילים לפני שמתחילים

1. אורז מלא, לא רגיל – זה חשוב.
2. לא ניסיתי, אבל לדעתי המתכון יעבוד גם עם פטריות שמפיניון.

אופן ההכנה

אם אין לכם אורז מלא מוכן, זה הזמן להכין אותו – אני הכנתי כוס אחת והשתמשתי בערך בחצי מהכמות של האורז המוכן. במקביל מתחילים לטגן – תחילה את הבצל, עד להשחמה (בערך 10 דקות), מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כמה דקות עד לריכוך ומורידים מהאש. אם מצטברים נוזלים – מסננים אותם בעזרת מסננת.
מעבירים את תערובת הפטריות אל מעבד מזון ומוסיפים: את האורז המוכן, השום הקצוץ, פירורי הלחם, הקמח, המלח והפלפל. טוחנים את החומרים בפולסים, עד שנוצרת תערובת רחידה וקלה לעבודה. (בערך 10-15 פולסים).
בשלב הזה אפשר לטעום את התערובת ולתבל בהתאם.
יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (פחות או יותר). מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הכדורים עד שהם משחימים. אפשר להגיש עם פסטה, אורז, פירה או כל דבר אחר שבא לכם.

לרוטב העגבניות שבתמונה

1 צנצנת של רוטב מרינרה (מוכן)
¼ כוס של חלב צמחי
מבשלים על האש עד לרתיחה ומורידים. אפשא להוסיף גם 1-2 כפות סוכר לרוטב מתקתק.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

16 תגובות

לי 19/10/2016 - 17:05

אני הכנתי דומה עם אורז לבן ויצא מצוין

הגיבי
ליהי 13/11/2016 - 17:27

אחד ממתכוני הקציצות הטובים ביותר שיצא לי לנסות אי פעם, בחיי, ללא הגזמה.
מתכון מושלם.

הגיבי
אורנה 13/11/2016 - 17:45

האם אפשר לאפות ןלא לטגן?

הגיבי
תיאבון בריא 13/11/2016 - 18:52

לא ניסיתי, אבל לדעתי כן. שימי עליהן מעט שמן לפני הכניסה לתנור. חום בינוני עד שישחימו קלות.

הגיבי
רוויטל 03/01/2017 - 21:01

במה היית מחליפה את הפטריות?
הילדים לא נוגעים בהן .

הגיבי
יעל 14/03/2017 - 17:36

טעים מאוד. ממליצה להפחית מכמות המלח

הגיבי
שרון 12/09/2017 - 15:21

הכנתי והוספתי את הכדורים לרוטב ובישלתי ביחד והם התרככו וחלק התפרקו. מה אפשר להוסיף כדי שיישארו שלמים וצפים ברוטב.

הגיבי
נועה 27/09/2021 - 08:33

לאפות קודם כ10 15 דקות בתנור חום בינוני ואפשר טורבו, עד התמצקות, להוציא לצנן ורק אז להכניס לסיר עם הרוטב. הקציצות יישארו מוצקות ולא יתפרקו!

הגיבי
ליאת 24/11/2018 - 22:52

מה זה רוטב מרינרה?

הגיבי
טליה 15/10/2019 - 07:22

שלום,
האם ניתן להמיר את הקמח והפירורי לחם לקמח כוסמין מלא או לבן?
לגבי המלח, אפשר מלח רגיל?

הגיבי
תיאבון בריא 24/10/2019 - 11:42

כן לכל השאלות

הגיבי
שילי 11/06/2020 - 16:14

היי האם אפשר להכין עד שלב הקיימות
ולטגן למחרת?

הגיבי
נועה 27/09/2021 - 08:34

לאפות קודם כ10 15 דקות בתנור חום בינוני ואפשר טורבו, עד התמצקות, להוציא לצנן ורק אז להכניס לסיר עם הרוטב. הקציצות יישארו מוצקות ולא יתפרקו!

הגיבי
חן 11/10/2021 - 09:21

הבעיה שאני רואה במנה היא מחסור בחלבון. כשאני מכינה תחליף בשרי אני רוצה שהוא יהיה תחליף מלא לערכים התזונתיים.

הגיבי
דנה 27/01/2022 - 08:56

האם יעבוד עם שעועית שחורה במקום אורז? מעדיפה בשביל החלבון

הגיבי
תיאבון בריא 11/03/2022 - 21:30

לא ניסיתי, מניחה שכן, אך הטעם יהיה שונה.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן