כדורי בוטנים ותמרים בציפוי שוקולדי ממש אלוהיים.
תודה לדיינה שהכירה לי את המתכון הפשוט והטעים הזה 🙂
המתכון של שני רייך (פורסם "הארץ") עם הערות קטנות בסוגריים:
12 תמרי מג'הול מושרים ב-2 כוסות מים חמים או 1 כוס ממרח תמרים
חצי כוס חמאת בוטנים טבעית
הכנה:
במעבד מזון או בבלנדר עם מעט חלב צמחי כדי להתחיל את התנועה
לטחון לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לקערה ומקפיאים למשך שעתיים.
מכינים תבנית עם נייר אפייה בשביל הכדורים.
אחרי שעתיים מגלגלים כל כדור לגודל בינוני של 4 ס"מ בערך, ומחזירים להקפאה למשך 20 דקות.
ציפוי הכדורים:
ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי.
מוציאים את הכדורים מהמקפיא ומצפים אותם בשוקולד בעדינות בעזרת מזלג. מחזירים למקפיא להתייצבות.

שתפי: