ירקות שורש ועדשים שחורות

המפתחות לטעם המיוחד הם סיר הלחץ והסודה לשתייה. מתכון זריז שיכול לעבוד עם כל ירקות השורש והקטניות.

המצרכים

כוס עדשים שחורות קטנות (״קוויאר״)
2.5 כוסות מים
4 גזרים
בצל גדול
ראש שום
לימון
כפית סודה לשתייה
כפית ראס אל חנות
באק צ׳וי אחד
שמן זית

אופן ההכנה

שוטפים את העדשים ומסננים אותן
מבשלים בסיר קטן עם 2 כוסות מים עד שהמים מתאדים לגמרי (כחצי שעה)

בסיר לחץ מטגנים את השום, הבצל והגזר עם 4 כפות שמן זית. כשריח השום מתחיל לעלות מן הסיר, מוסיפים את שאר המצרכים וחצי כוס מים. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה ובלחץ גבוה עד שנבנה מספיק לחץ בסיר (אצלי זה עד ששסתום הבטיחות מתריע). משחררים מעט לחץ ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דק.

מורידים את הסיר מהאש ומקררים אותו (בעודו סגור) מתחת לברז. מגישים עם העדשים מעל.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן