מתכונים לממרחים ורטבים

ירקות מוחמצים

חמוצים כרוב גזר שמיר שום

המרכיבים (לצנצנת אחת)

רבע כרוב לבן
גזר בינוני
חצי חבילת שמיר טרי
2 שיני שום
כפית פלפל אנגלי או אמריקאי שלם
עלה דפנה
3 ציפורן שלם
כוס חומץ תפווחים טבעי
1.5 כפיות מלח מומסות ב2 כוסות מים

אופן ההכנה

מכינים צנצנת גדולה ונקיה.
חותכים את הכרוב לרצועות, ואת הגזר לפסים
ממלאים כחצי גובה הצנצנת ומפזרים חצי כמות מהפלפל השלם, שן שום חצויה, וחצי מכמות השמיר.
מוסיפים עוד מהכרוב והגזר עד לסוף הצנצנת ומוסיפים את שארית הפלפל, השמיר והשום.
ממלאים בחומץ ובמים עד למעלה, מניחים את הציפורן השלם ועלה דפנה אחד.
סוגרים במכסה ואוטמים בניילון נצמד. מניחים על השיש במקום מואר.
הופכים את הצנצנת לשניה פעמיים ביום ומחכים כשבוע-שבועיים עד שהחמוצים טעימים.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה