טראפלס שוקולד עם צנוברים

הכי מצחיק זה כשאני מספרת למישהו שאני טבעונית, ומייד מסתכלים עליי במבט כזה של השתתפות בצערי, כאילו שסיפרתי שהחתול שלי הלך לאיבוד. "אוי. אז את לא יכולה ליהנות מקינוחים. מסכנה."

אפילו עכשיו, כשכתבתי את המשפט הזה, שמעתי את המשקל הארור מצחקק לו מחדר האמבטיה. אה הא. כן. זאת בדיוק הבעיה פה.

אם אתם עוקבים אחרי הבלוג אתם כבר יודעים שאין פה שום מחסור במתוקים, ואם אתם חדשים פה, אהלן. שבוע השוקולד מתקרב, אז היום החלטתי להכין טראפלס מהממים ושוקולדיים ובמיוחד, ללא חלב, מרגרינה, שמנת צמחית או "תחליפים" אחרים. אם תנסו את המתכון, אני בטוחה שתסכימו איתי שהם לגמרי לא נחוצים.

למרות ש"טראפלס" נשמע כמו משהו פאנסי כזה, המתכון הזה מאוד פשוט להכנה ולא דורש הרבה רכיבים. השילוב בין השוקולד המריר למתיקות הטבעית של הצנוברים יוצר מתקתקות עדינה במרקם קרמי, ואפשר לשחק עם תוספות שונות כמו לבנדר, קליפת תפוז או תמצית מנטה. מדובר פה בפינוק לחובבי שוקולד אמיתיים… טעם השוקולד מאוד מרוכז והמתיקות, כאמור, עדינה. אלה לא כדורי השוקולד האידיאליים לקחת למסיבת יומולדת בגן, אבל הם בהחלט יכולים להיות הפתעה נחמדה למישהו מיוחד בוולנטיינס דיי, שמגיע בשבוע הבא. אם אתם מעדיפים מתוק יותר, אפשר להשתמש בשוקולד עם פחות אחוזי קקאו או להוסיף רבע כוס סוכר בזמן המסת השוקולד. לטעמי זה לא נחוץ.

רכיבים: 

(כ-30 טראפלס בקוטר 3 ס"מ)

כף שמן קוקוס

200 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו

3/4 כוס צנוברים (לא קלויים)

1/4 כוס מים מינרליים

1/4 כפית מלח

תוספות טעם אפשריות:

כפית קפה טחון / פרחי לבנדר/ קליפת תפוז מגורדת / קינמון טחון / תמצית מנטה / כל העולה על רוחכם

לגלגול:

אבקת קקאו איכותית / קוקוס טחון / פיסטוקים או אגוזים קצוצים / סוכריות צבעוניות / כל העולה…

הכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותו, יחד עם שמן הקוקוס והמלח, בקערת מתכת (או בסיר קטן) שאותה מניחים בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים. מחממים בעדינות ובוחשים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה לגמרי.

בינתיים, שמים את הצנוברים ואת המים במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת מרקם חלק ושמנתי.

כשתערובת השוקולד נוזלית, מוזגים את קרם הצנוברים לתוכה ומערבבים היטב (בשלב זה אפשר להוסיף תוספות טעם אם רוצים. לא חייבים, זה כמובן טעים גם ככה).

מכסים את הקערה ומכניסים אותה למקרר לשעה לפחות.

אחרי שעה, מוציאים את התערובת, צרים כדורים קטנים באמצעות הידיים ומגלגלים בתוספות הרצויות.

מאחסנים את הטראפלס במקרר עד לזמן ההגשה.

Loading+ הוספה למועדפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *