סטייק טופו צלוי ברוטב ברביקיו מתוק

גם אתם מחכים להזמנות לעשות על האש עם החברים הלא טבעוניים שלכם, רק כדי להראות להם שאפשר להכין דברים מעולים? הנה מתכון שבדיוק עושה את זה.

מרכיבים

חבילת טופו (300 גרם)
25 גרם מחמאה (אפשר להמיר בשמן קוקוס)
1 בצל סגול, קצוץ לקוביות
3 שיני שום קצוצות
½ כוס מים
1 כוס קטשופ
⅓ כוס סירופ מייפל
⅓ כוס סוכר חום
1 כף חרדל
כמה טיפות של רוטב חריף (טבסקו)

אופן הכנת הרוטב

ממיסים את המחמאה בסיר על אש בינונית.
מטגנים את הבצל והשום במשך 15 דקות, עד שהם זהובים ומושחמים יפה.
מוסיפים את שאר חומרים (מלבד הטופו, כמובן) ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מתמצק ומקבל צבע אדום עמוק יפה
מסננים את הרוטב מהבצל המטוגן (שומרים בצד את הבצל שסיננו).

אופן ההכנת המנה

מחממים את רוטב הברביקיו בסיר עד לרתיחה.
מוסיפים את הטופו, ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה במשך 10 דקות.
לאחר מכן מסירים את הטופו ומניחים בקערת פיירקס (או כל כלי אחר שמתאים להקפאה)
מכסה את הטופו ברוטב ומניחים במקפיא. עד להקפאה מלאה.
יום לפני שרוצים לאכול את הטופו, מוצאים אותו מהפריזר ומניחים אותו בקערה במקרר, להפשרה.
מחממים מחבת פסים וצולים את הטופו 3-4 דק' מכל צד, עד שהטופו משחים. ויפה.

מגישים לצד סלט ירקות או כל דבר אחר שמתחשק.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

5 תגובות

אמה 27/04/2014 - 22:45

יש גירסה טבעונית של רוטב ווסטצ’סטר שאפשר למצוא בחנויות בארץ?

הגיבי
מיה לוי 15/02/2016 - 20:07

האם אפשרי להחליף את הקטשופ ברסק עגבניות אורגני?

למה יש צורך להקפיא את המנה? האם זה הכרחי להעמקת הטעמים או שאפשר להכין ו לאכול ישר…

הגיבי
תיאבון בריא 16/02/2016 - 12:45

הי מיה, אפשר, בטח. רק תטעמי כדי לראות שזה מתוק לטעמך. אפשר לאכול ישר, ההקפאה לא הכרחית 🙂

הגיבי
טליה לבב 01/07/2016 - 18:48

כוס קטשופ נשמע מלא קטשופ, זה באמת עובד טוב???XDD

הגיבי
עטרה 10/01/2019 - 21:56

ומה הקטע של הבצל?
כתוב לשמור ולא כתוב מה לעשות איתו?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן