מתכונים למנות עיקריות

טופו עם גרגירי חומוס


את המתכון הזה אילתרתי עם מצרכים שהיו לי כבר בבית. כבר שילבתי טופו עם כל דבר בבית. כל דבר מלבד חומוס, מסתבר. אבל אחרי שעשיתי את זה, הרגשתי שאני חייבת לשתף, כי זה פשוט יוצא מעולה. הטעם יוצא קצת חמצמץ, אבל אפשר לשחק עם מידת החמצמצות בכמויות של הלימון.

מצרכים

1 חב’ טופו (300 גר’) חתוכה לקוביות
למרינדה:
4 כפות מיץ לימון
2 כפות חרדל
4 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
1 בצל קצוץ
1 גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
חופן די גדול של פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

מערבבים היטב את חומרי המרינדה בקערה, מתקנים תיבול.
מכניסים לתוך המרינדה את הטופו ומשרים למספר שעות במקרר או ללילה שלם.

מטגנים את הבצל במחבת (ווק נוח יותר במקרה הזה) עד שהוא שקוף.
מוסיפים את הטופו מקפיצים עד שהטופו והבצל משחימים.
מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים עוד כ-5 דקות.
מתבלים בקצת מלח, פלפל שחור, ואפשר גם קצת אבקת קארי.
מוסיפים את הפטרוזליה, מערבבים היטב, מבשלים שוב במשך כדקה, ומורידים מהאש.

בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה