מתכונים למנות עיקריות

טופו מוקפץ עם תרד ועגבנייה

photo tofu

ההשראה למתכון הגיעה לאחר אחד מביקורי ביפו בעקבות מנה שהזמנתי באחת ממסעדות שוק הפשפשים. את המתכון הזה אילתרתי עם מצרכים שהיו לי בבית. בתקופה האחרונה, תרד הוא אורח קבע אצלנו במקרר. הוא ממלא את מקומה של החסה. לתרד יש ערך תזונתי גבוה, הוא עשיר בסידן, ויטמינים, חומצה פולית ומכיל סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון. שווה לאמץ אותו כחבר.

מצרכים

כחצי חבילת טופו – חתוך לקוביות קטנות
חופן גדול שלי עלי תרד טריים
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
עגבנייה אחת בינונית – חתוכה לקוביות גדולות
כף טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון (אפשר גם פחות, איך שאוהבים)
פולי סויה קלויים (לא חובה)
מעט גבינת פטה שקדים

אופן ההכנה

מקפיצים את הטופו במעט שמן, כ-5 דקות. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים עד שהם מאבדים מנפחם. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העגבניה וממשיכים לערבב ולבשל עוד כ-10 דק׳, עד שהעגבניה מתרככת מעט. מורידים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את מיץ הלימון ולאחר מכן את הטחינה הגולמית. מקשטיפ במעט פולי סויה קלויים וגבינת פטה ומגישים.
בתיאבון.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה