גירסא טבעונית לחריימה מרוקאי. ככל שהשנים עוברות, המתכון הזה הופך להיות מהמתכונים האלה שכשלא בטוחים מה להכין לארוחת שישי – מכינים אותו. קל להכין וטעים מאוד לאכול.
מצרכים
1 חבילת טופו, חתוך לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ
3 עגבניות בינונית בשלות, חתוכות לקוביות
2 פלפלים גדולים, באיזה צבעים שרוצים, חתוכים לרצועות
1 פלפל חריף, יותר או פחות – לפי הטעם
8 שיני שום פרוסות
כרבע כוס מים
1 כף כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח פלפל לפי הטעם
צרור כוסברה, כזה שקונים בשוק או 2 חבילות כאלה שקונים בסופר
אופן ההכנה
בסיר רחב ושטוח, מתחילים בטיגון 4 שיני שום פרוסות דק – זהירות שלא יישרפו.
מוסיפים את הפלפלים (גם את הפלפל החריף) וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים וכרבע כוס מים ומערבבים.
מפזרים מלמעלה את 4 שיני השום הנותרות, מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל להתבשל כחמש דקות.
טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך. אפשר להוסיף עוד מים אם רוצים יותר רוטב.
לאחר כחמש דקות מכניסים בעדינות את פרוסות הטופו ומכסים אותן עם התבשיל.
מניחים מלמעלה את צרור הכוסברה – כך שיכסה את כל פני התבשיל, מכסים את הסיר, ומקטינים את את עוצמת האש לקטנה ביותר לבישול של עוד כ-15 דקות.
מגישים חם לצד חלה טרייה.
בתיאבון!
2 תגובות
בחרתי במתכון הזה כי הוא פשוט יותר ממתכונים אחרים שבהם צריך להכין קודם קציצות טופו אבל הרוטב יצא די חסר טעם. אני מניחה שעם טיבול נוסף, זה יכול להיות טעים.
אני מוסיפה צ'ילי וגם 1-2 עלים של נורי גזורים ותבלין דג