מתכונים למנות עיקריות

טופו בשומר וסלרי

טופו עם שומר
בתקופה האחרונה התחלתי לחבב שומר. חי או מבושל, מטוגן או בתנור… הכל הולך. ירק נפלא טעים שהולך מעולה בתוך תבשיל. כמו זה:

מצרכים ל-3 מנות

1 ראש שומר גדול, פרוס לחתיכות
4-5 גבעולי סלרי גדולים עם העלים שלהם (מופרדים) – חתוכים
2 בצלים בינוניים
שיני שום חתוכות לפרוסות, מראש שלם
300 גרם טופו – חתוך לקוביות בגודל חצי ס״מ
כ-2 כוסות מים
מלח
פלפל
שמיר לקישוט

אופן ההכנה

חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים אותם במחבת רחבה עד שהם שקופים.
מוסיפים את השומר וממשיכים לטגן.
מוסיפים את הסלרי ואת עלי הסלרי (משאירים כמה עלים בצד – לקישוט) וממשיכים לטגן.
מוסיפים את שיני השום את המים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
מבשלים על אש נמוכה לפחות 15 דקות, עד שהירקות רכים.
מוסיפים את קוביות הטופו, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. לא לבשל יותר מידי כדי שהטופו לא יהפוך להיות צמיגי.
מכבים את האש ומוסיפים את עלי הסלרי שנותרו.
מחלקים לצלחות ומקשטים עם מעט שמיר.
אפשר לאכול ככה, או להגיש על אורז או נודלס.
בתיאבון

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה