את המטבח ההודי גיליתי בשנה האחרונה ומאז, אני לא מפסיקה להיות מופתעת מכל הטעמים החדשים. אחד המאכלים הפופולריים במטבח ההודי הוא ה״פאלאק פניר״ שבמקור הוא תבשיל של תרד וגבינה. יש כל מיני תחליפים טבעוניים לגבינה במאכל הזה (טמפה, או אפילו כרובית), אבל אני אוהבת את השילוב של הטופו במנה הזאת. מתכון קליל מהיר להכנה וטעים. המנה הזאת מספיקה לשני אנשים.
לטופו
2 כפות שמן
חבילת טופו חתוכה לריבועים בינוניים
¼ כפית מלח, או לפי הטעם
½ כפית כמון
½ כפית קארי
½ כפית אבקת שום
½ כפית כורכום
½ כפית פפריקה
לרוטב התרד
2 כוסות שחוסות של עלי תרד טריים ושטופים
¼ כוס מים
¼ כוס חלב שקדים או חלב קוקוס לרגישים לשקדים
3 כפות של קשיו מושרים במים חמים לפחות 15 דקות
4 שיני שום
1 פלפל חריף חתוך לפרוסות או לפי הטעם
1 עגבניה בינונית קצוצה
½ כפית מלח או לפי הטעם
1 כפית סילאן
¼ כפית קארי
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים של רוטב התרד, פרט ל1/4 כפית הקארי. טוחנים עד למרקם חלק. מוסיפים את כפית הקארי ומערבבים.
במחבת גדולה (ווק) מטגנים את הטופו מכל צדדיו כ 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את רוטב התרד למחבת עם הטופו ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה-בינונית עוד
כ-10-15 דקות. פותחים, מבשלים עוד כ-5 דק׳ ללא מכסה לצמצום הנוזלים, או עד שמתקבל רוטב במרקם שאוהבים.
מגישים עם לחם נאן, קינואה או אורז.
בתיאבון!
3 תגובות
תודה לך רעות על מתכון נפלא וטעים נורא!
לא אכלתי הרבה אוכל הודי בחיי וזה המוצלחים מביניהם 🙂
תודה! כיף לשמוע.
תודה על המתכון! יצא מושלם, כולם בבית נהנו 🙂