מצרכים
חבילת טופו (300 גרם)
כף גדושה חמאת בוטנים
3 כפות סוכר
2 כפות חומץ
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2-3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה
חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומטגנים עם שמן זית על אש גבוהה ומערבבים מדי פעם. בינתיים מערבבים את שאר המצרכים בקערה עד שנוצרת תערובת חלקה יחסית. כשהטופו עשוי טוב (צריך להיות קצת קריספי, צהבהב מהשמן) מנמיכים את האש ומוסיפים את הרוטב. מטגנים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך . מגישים עם אורז/נודלס.
זה הכי טעים בעולם. בתאבון!
* במקור המתכון לרוטב הוא של מאיה מ"בצק אלים" שמדללת אותו ומכינה רוטב לנודלס חורפי ומהמם.
שתפי:
22 תגובות
הי, תודה על המתכון! אני ושבת לנסות אותו היום.
שאלה – כשאת כותבת חומץ, למה את מתכוונת? פשוט, תפוחים, בלסמי?
היי. איזה חומץ? ואיזה סוכר? לבן/חום?
תודה!
חומץ רגיל ואיזה סוכר שיש בבית.
נראה מצויין אבל אין לי שמן שומשום.
במה אפשר להחליף את שמן השומשום?
שמן שומשום מוסיף טעם עדין אם יש בבית זה אחלה. אם לא אפשר להחליף בשמן רגיל.
יצא פיצוץ…יאמי. תודה רבה
כיף לשמוע ותודה שחזרת לדווח!
וואו כל כך 'פשוט' כביכול וטעים!
וואווו וואו מתכון מדהיםםםםםםםםם! אני לא מתה על טופו, והייתי סקפטית בהתחלה אבל הטעמים של זה ממש מעלימים את הטעם הטבעי של הטופו
טעיםםםםםםם וקל להכנה! מה צריך יותר מזה? תודה רבה
אפשר להחליף את החומץ במשהו אחר?
יצא פצצה!!!!
לא דמיינתי שזה כזה ממכר.
הי, אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
היי ליזי… ניסית עם סילאן? אשמח לדעת איך יצא… תודה 🙂
קניתי טופו בפעם הראשונה בחיי רק בשביל המתכון הזה, אחזור לעדכן
בטוחה שטעים!!
וואוווו מהמם. אחד ממתכוני הטופו שנותנים את התוצאה הכי טובה ביחס לזמן המהיר שלוקח להכין אותם.
היי! נראה ממש טוב! רציתי לשאול אם אפשר לשמור את הטופו אחר כך במקרר, ואם כן לכמה זמן? תודה רבה מראש 🙂
המתכון נהדר וטעים מאוד! ממליצה לכולם.
כשאתם אומרים: "* במקור המתכון לרוטב הוא של מאיה מ”בצק אלים” שמדללת אותו ומכינה רוטב לנודלס חורפי ומהמם."
תוכלי בבקשה להוסיף קישור? כי לא מצאתי את זה…
תודה:)
היי. הוספתי 🙂
מתכון מדהים. אבל מלא סוכר. יש מצב להחליף במשהו אחר? סוכרזית אולי? ואם כן – כמה?
סילאן
הכנתי את הטופו הזה פעמיים עם סילאן וזה מושלם. באחת הפעמים החלפתי את החומץ בחומץ תפוחים ולא הרגשתי בהבדל.