מתכונים למנות עיקריות

טופו אפוי מושלם

כן, נו, אני מודעת לקלישאתיות שבכך שהמתכון הראשון בבלוג המתכונים הטבעוניים שלי הוא מתכון לטופו. אבל צריך להתחיל מאיפשהו, וזאת התחלה לא רעה בכלל, כי מדובר במתכון קל ופשוט שהופך גוש טופו משעמם למאכל טעים ברמות ממכרות. ברצינות, זה מתכון מעולה אפילו בשביל אנשים שחושבים שהם לא אוהבים טופו. והיה יכול להיות גרוע יותר – יכולתי להנחית עליכם מתכון לנבטים מוקפצים או סלט חסה או משהו. אז די להתלונן. שנתחיל?

רכיבים:

300 גרם טופו (גוש סטנדרטי)

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות סילאן

2 שיני שום כתושות

כף ג’ינג’ר טרי כתוש

1/2 כפית שמן שומשום

הכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה קטנה.

פורסים את גוש הטופו לפרוסות בעובי כסנטימטר. מניחים את הפרוסות בין שכבות של מגבות נייר וסוחטים את הנוזלים.

שופכים את המרינדה לקופסה/תבנית מרובעת, מסדרים עליה את פרוסות הטופו, מכסים ומכניסים למקרר. לאחר חצי שעה, מוציאים מהמקרר, הופכים את הפרוסות ומשרים לעוד חצי שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות (המתכון הזה עובד מצוין גם בטוסטר אובן). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את פרוסות הטופו. אופים ל-20 דקות. מוציאים, הופכים את הפרוסות ואופים לעוד 20 דקות.

מה עושים עם טופו אפוי?

הכל! הנה כמה רעיונות:

1. משתדלים לא לאכול הכל ישר מהתבנית.

2. שמים בסנדוויץ’ עם ירקות ורטבים שאתם אוהבים.

3. חותכים לקוביות / רצועות / משולשים ומוסיפים לסלט או למוקפץ.

4. מגישים אותו כמו שהוא, על מצע אורז או דגן אחר. הוא הולך מצוין עם רוטב צ’ילי מתוק או רוטב סאטה (חמאת בוטנים).

5. חותכים לרצועות ושמים בסושי או ברולים של דפי אורז.

יש לכם עוד רעיונות? תציעו בתגובות!

Loading💛 הוספה למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה