במעבר לתזונה טבעונית, קל מאוד לוותר על דבש, כי הוא די מיותר ויש אלטרנטיבות מעולות – סילאן (הקפידו לקנות סילאן שעשוי מ-100% תמרים ולא עם כל מיני תוספות הזויות), נקטר אגבה, והאהוב עליי מכולם – סירופ מייפל. המתוק-מתוק הזה משתלב נפלא בכל מיני סוגים של מאכלים, אז אל תגבילו אותו לפנקייק.
רכיבים: (ל-8 מנות)
4 דלעות ערמונים
4 כפות סירופ מייפל אמיתי (אם אין מייפל בסביבה אתם יכולים להשתמש בסילאן, אבל בבקשה, אל תשתמשו ב"סירופ בטעם מייפל" – זה כבר באמת ג'אנק, ואנחנו לא רוצים לקבל את השנה החדשה עם ג'אנק)
2 כפות שמן קוקוס (אפשר להחליף בשמן זית)
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
עלים מ-10 גבעולי טימין (קורנית)

הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
עם סכין חדה מאוד, פורסים את הדלעות לפרוסות לרוחב, בעובי כסנטימטר. משתמשים בסכין כדי לנקות את הטבעות מהגרעינים ושאר האיכס שיש בפנים.
מסדרים את הטבעות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותן בשמן, מטפטפים מלמעלה סירופ מייפל ובוזקים מלח גס, פלפל, אגוז מוסקט ועלי תימין.
אופים כ-20 דקות, עד שהפרוסות מתרככות.