מצרכים
לקלתית
1 חב׳ פתי בר – 250 גרם
1/3 כוס שמן קוקוס
אופציונלי לתוספת קראנצ׳יות: 2 כפות פולי קקאו
1 כף אבקת סוכר
למלית
1 כוס קשיו מושרה במיום חמים (לפחות שעה)
1 כוס קרם קוקוס
2.5 חב׳ שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה
טוחנים את הפתי בר עם שמן הקוקוס במעבד מזון. אפשר להוסיף את פולי הקקאו והסוכר למי שרוצה קראנצ׳יות. משטחים בתבנית טארט ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
בנתיים מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון תחילה – את הקשיו (ללא מי ההשריה), מוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס והשוקולד עד לתערובת אחידה וחלקה. מי שאוהב אקסטרה מתוק יכול להוסיף סוכר. מעבירים את המילת לקלתית ומקררים עד להתייצבות.
*שידרוג: לפני שיוצקים את המלית, אפשר לפזר מעל הקלתית פטל מיובש או קפוא
בתיאבון!
שתפי:
14 תגובות
המילוי יצא נהדר! הייתי רק מדגיש שמומלץ לטחון את הקשיו ראשית ורק אז להוסיף את שאר המרכיבים כדי שייצא חלק לגמרי.
לגבי הבסיס, הכמויות לא ממש ברורות, אני השתמשתי בחבילה של פתי בר(250 גרם) ו1/3 כוס שמן קוקוס ממש לא הספיקה. מכיוון שנגמר לי השמן הוספתי חמאת בוטנים (בערך 3 כפות) וזה הוסיף טוויסט מעניין, בתוספת סווירלים של חמאת בוטנים למעלה, יצא קינוח מעולה ! 🙂
היי – כיף לשמוע שיצא טעים. עידכנתי את הכמות של הפתי בר ואת ההוראות ההכנה. תודה!
לא הבנתי בסוף מהי הכמות הנכונה של הפתי בר והשמן קוקוס?
400 גרם פתי בר או (2 שרוולים) ו-1/3 כוס שמן קוקוס.
להמיס את השוקולד בקרם קוקוס ואז להוסיף לקשיו?
אפשר, ואפשר להמיס במיקרו או בבן מארי בלי קשר לקרם קוקוס.
עדיין ישנה טעות במתכון, 400 גרם פתי בר זו כמות גדולה מדי ובטח לא מספיקה שליש כוס שמן קוקוס על כמות כזו..
מדהימה, קלילה וקוצרת מחמאות! הכנתי כבר כמה פעמים
הכמות שהכנתי איתה זה 250 גרם פתיבר ושליש כוס שמן ויוצא בול 🙂
כיף לשמוע!!
באיזה גודל צריכה להיות התבנית?
יצא מאוד טעים,
ממליץ לזרז את ההתייצבות ע"י הקפאה לשעה שעתיים ולאחר מכן להעביר למקרר.
בנוסף הביסקוויטים קצת נדבקים לתבנית, אולי כדאי לשמן אותה מראש…
תודה רבה, פשוט וטעים
תודה על המתכון. העוגה מצוינת.
אחרי ההתייצבות, העוגה נשמרת במקרר או בטמפרטורת החדר?
כדאי במקרר.
אפשר להחליף את הקשיו באגוזי מלך?