טארט שוקולד וקשיו

של אלי אד

טארט שוקולד קשיו חורפי

מצרכים

לקלתית
1 חב׳ פתי בר – 250 גרם
1/3 כוס שמן קוקוס
אופציונלי לתוספת קראנצ׳יות: 2 כפות פולי קקאו
1 כף אבקת סוכר

למלית
1 כוס קשיו מושרה במיום חמים (לפחות שעה)
1 כוס קרם קוקוס
2.5 חב׳ שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה

טוחנים את הפתי בר עם שמן הקוקוס במעבד מזון. אפשר להוסיף את פולי הקקאו והסוכר למי שרוצה קראנצ׳יות. משטחים בתבנית טארט ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
בנתיים מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון תחילה – את הקשיו (ללא מי ההשריה), מוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס והשוקולד עד לתערובת אחידה וחלקה. מי שאוהב אקסטרה מתוק יכול להוסיף סוכר. מעבירים את המילת לקלתית ומקררים עד להתייצבות.
*שידרוג: לפני שיוצקים את המלית, אפשר לפזר מעל הקלתית פטל מיובש או קפוא

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

14 תגובות

shakedreiner@gmail.com 11/01/2016 - 20:36

המילוי יצא נהדר! הייתי רק מדגיש שמומלץ לטחון את הקשיו ראשית ורק אז להוסיף את שאר המרכיבים כדי שייצא חלק לגמרי.
לגבי הבסיס, הכמויות לא ממש ברורות, אני השתמשתי בחבילה של פתי בר(250 גרם) ו1/3 כוס שמן קוקוס ממש לא הספיקה. מכיוון שנגמר לי השמן הוספתי חמאת בוטנים (בערך 3 כפות) וזה הוסיף טוויסט מעניין, בתוספת סווירלים של חמאת בוטנים למעלה, יצא קינוח מעולה ! 🙂

הגיבי
תיאבון בריא 11/01/2016 - 20:41

היי – כיף לשמוע שיצא טעים. עידכנתי את הכמות של הפתי בר ואת ההוראות ההכנה. תודה!

הגיבי
יהודית 06/03/2016 - 22:32

לא הבנתי בסוף מהי הכמות הנכונה של הפתי בר והשמן קוקוס?

הגיבי
תיאבון בריא 07/03/2016 - 09:52

400 גרם פתי בר או (2 שרוולים) ו-1/3 כוס שמן קוקוס.

הגיבי
עדי 31/12/2020 - 23:21

להמיס את השוקולד בקרם קוקוס ואז להוסיף לקשיו?

הגיבי
תיאבון בריא 11/01/2021 - 10:36

אפשר, ואפשר להמיס במיקרו או בבן מארי בלי קשר לקרם קוקוס.

הגיבי
ליטל 29/11/2016 - 00:29

עדיין ישנה טעות במתכון, 400 גרם פתי בר זו כמות גדולה מדי ובטח לא מספיקה שליש כוס שמן קוקוס על כמות כזו..

הגיבי
נטע 21/09/2017 - 13:42

מדהימה, קלילה וקוצרת מחמאות! הכנתי כבר כמה פעמים
הכמות שהכנתי איתה זה 250 גרם פתיבר ושליש כוס שמן ויוצא בול 🙂

הגיבי
תיאבון בריא 25/09/2017 - 10:29

כיף לשמוע!!

הגיבי
אביה 20/11/2017 - 18:14

באיזה גודל צריכה להיות התבנית?

הגיבי
א . עזי 09/04/2020 - 12:47

יצא מאוד טעים,

ממליץ לזרז את ההתייצבות ע"י הקפאה לשעה שעתיים ולאחר מכן להעביר למקרר.
בנוסף הביסקוויטים קצת נדבקים לתבנית, אולי כדאי לשמן אותה מראש…

תודה רבה, פשוט וטעים

הגיבי
ספיר 29/01/2021 - 14:20

תודה על המתכון. העוגה מצוינת.
אחרי ההתייצבות, העוגה נשמרת במקרר או בטמפרטורת החדר?

הגיבי
תיאבון בריא 04/02/2021 - 11:39

כדאי במקרר.

הגיבי
רותי 19/02/2023 - 21:09

אפשר להחליף את הקשיו באגוזי מלך?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן