
כמה אני מתחרטת שלא צילמתי את התוצאה הסופית… בשניה האחרונה הגנבתי כמה תמונות, וזה מתכון כזה כיפיי שהייתי חייבת לשתף.
לפני כמה ימים נתקלתי במתכון של אפרת ליכטנשטט לטארט טאטן של עגבניות שרי שנראה מעולה. אופן ההכנה היה פשוט, בדיוק כמו שאני אוהבת. תוך כדי הצפייה במתכון (תוכלו לראות אותו ממש פה למטה בהמשך הפוסט), חשבתי לעצמי איך הופכים מתכון כזה לטבעוני.
היה לי במקרר בצק שהפשרתי באותו הבוקר, (בצק שמרים מוכן של בונז'ור) וזאת הייתה הזדמנות מצויינת להשתמש בו.
אז עם טיפל'ה אדפטציות למתכון ללא מוצרים מן החי, ושינויים בהתאם למה שהיה לי במזווה באותו הרגע, הצלחתי להכין מנה מיוחדת מאוד ועם טעם משגע.
מצרכים
חופן עגבניות שרי שנכנסים בשכבה אחת למחבת או סיר שיכולים להיכנס לתנור
1 כף מחמאה
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
כף חומץ
אופציונלי: שעועית ירוקה טרייה
בצק, אפשר להשתמש בבצק פריך (כמו במתכון הזה, מינוס הסוכר, או בבצק עלים מוכן)
אופן ההכנה
מתחילים בלחמם את המחמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים מעט עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את העגבניות ומקפידים שיהיו שטוחות על המחבת ונותנים להם להתבשל על אש בינונית מבלי לגעת בהן כ 5 דקות. בנתיים חותכים את השעועית ומוסיפים למחבת.
אחרי 5 דקות מערבבים מעט את העגבניות וממשיכים לתת להם להתבשל ולהוציא נוזלים עוד 10 דקות. מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד כדקה. מורידים מהאש.
בסוף התהליך העגבניות יראו שחומות ומקורמלות.
את הבצק מרדדים ופותחים עד לגודל של המחבת ומניחים על העגבניות ומהדקים כך שאף עגבניה לא תישאר בחוץ. לעשות זאת בזהירות רבה כדי לא להיכוות מהמחבת או הסיר החם.
מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש לטורבו בחום של 180 מעלות ואופים 15 דקות.
בעזרת צלחת גדולה הופכים את הטארט (בזהירות רבה) ומגישים.

המתכון של אפרת: