אתם יודעים מה ההבדל בין טארט לפאי? זה בסדר, גם אני לא ידעתי עד לפני שעתיים, כשפתאום החלטתי שאני מוכרחה לדעת מה בעצם ההגדרה הטכנית של הדבר היפה והטעים הזה שהכנתי היום. כי עכשיו אני בלוגרית של אוכל וזה, אז כדאי שאני אדע כאלה דברים. אז ככה: לפאי יש דפנות משופעות ומגישים אותו ישר מתוך התבנית, בעוד לטארט יש דפנות ישרות ונמוכות יותר ואמורים להוציא אותו מהתבנית לפני ההגשה. אז מה שיש לנו כאן הוא טארט, בהחלט (אבל תרגישו חופשי להפוך אותו לפאי אם בא לכם).

בפאיטארט הזה יש כמה רכיבים לא-קונבנציונליים, אז אולי כדאי שנדבר עליהם לפני שמתחילים.

ליים הוא אחיו הירוק הכהה של הלימון, והוא בעונה בימים אלה. אין לי מושג לכמה זמן, ואין לי מושג למה הוא כל כך קשה להשגה במדינתנו מוצפת פרי-ההדר, אבל כל מי שמכיר אותי יודע שזה מעצבן אותי בלי סוף. קצת מיץ ליים הופך כמעט כל מאכל לטעים יותר, ואם אתם נתקלים בו בשוק, אצל הירקן או בחנות של פירות וירקות אורגניים, כדאי לקנות, והרבה. נסו אותו על סלט ירקות, בשייק או על גואקמולה. אם אין ליים בסביבה, במתכון הזה בהחלט אפשר להשתמש בלימון במקום. (אולי אפילו בתפוז? אם אתם מנסים את זה, תעדכנו אותי איך יצא.)

קרם קוקוס בא בקופסת שימורים, ואפשר למצוא אותו בחנויות טבע ובחנויות למזון אסיאתי. לאחרונה אפילו יצא לי להיתקל בו בסופר.

שמן קוקוס הוא החמאה הצמחית האולטימטיבית – טעים וריחני, ויש הטוענים שהוא אפילו בריא יותר משמנים צמחיים אחרים. אפשר למצוא אותו בחנויות הטבע בצנצנת. הוא נוזלי בטמפרטורת החדר ומתמצק במקרר. במתכון הזה ניתן להחליף אותו במרגרינה בטעם חמאה, אבל רק אם ממש ממש מוכרחים.

אגר אגר הוא חומר מקריש צמחי לחלוטין (שלא כמו ג'לטין, שמופק מעצמות של בעלי חיים). הוא בא בצורת פתיתים המופקים מאצות-ים, ואפשר למצוא אותו בחנויות למזון אסיאתי או בחנויות הטבע (באיזור של המזון האסיאתי. מניסיוני, העובדים של החנות לא תמיד מודעים לקיומו). אפשר גם להזמין באינטרנט.

קמח כוסמין הוא קמח שאני מאוד אוהבת להשתמש בו במאפים מתוקים, כי למרות שהוא קמח מלא, המרקם שלו קליל ונעים (לא "כבד" כמו קמח חיטה מלאה). אם אין קמח כוסמין בסביבה, ניתן להמיר אותו בקמח לבן.

תאנים ספונטניות הן תאנים טריות שפתאום מתגנבות לטארט למרות שהן בכלל לא היו בתכנון המקורי, וטוב שכך. אם אין תאנים, אפשר להשתמש בפירות אחרים. רצוי בצבע אדום.

רכיבים לקלתית: (תבנית טארט בקוטר 25 ס"מ)

1/3 1 כוסות קמח כוסמין

1/3 כוס שמן קוקוס בטמפ' החדר

1/2 כפית מלח

2 כפיות סוכר חום (לבן זה גם בסדר)

2-3 כפות מים קרים מהמקרר

רכיבים למלית:

קופסה אחת (400 גרם) של קרם קוקוס

1/2 כוס סוכר לבן

2 כפות פתיתי אגר-אגר

1/2 כוס מים

1/3 כוס מיץ ליים טרי

2 כפות קליפת ליים מגורדת

לקישוט:

קוקוס טחון קלוי (ניתן לקלות על מחבת יבשה)

עוד קליפת ליים מגורדת

1-2 תאנים טריות פרוסות

עלי נענע

הכנת הקלתית:

שמים את כל החומרים חוץ מהמים במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים (ניתן גם לערבב ידנית). מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד, עד שנוצר בצק אחיד. הבצק יהיה מאוד רך ודביק – זה בסדר, הוא יקשיח במקרר. יוצרים ממנו כדור גדול ומגלגלים אותו בקמח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

כשעברה חצי שעה, מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח (כדאי לעבוד מהר, כי שמן הקוקוס מתרכך מאוד בטמפ' החדר), שמים אותו בתבנית, דוקרים עם מזלג כמה פעמים (זה חשוב!) ואופים 15 דקות. מניחים להתקרר.

הכנת המלית:

שמים את המים, הסוכר ופתיתי האגר בסיר קטן ומחממים על אש קטנה תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והאגר נמסים. מוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס, מיץ הליים והקליפה המגורדת, בוחשים כל הזמן ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש. התערובת תהיה מאוד נוזלית – מניחים לה להתקרר כרבע שעה (כדאי לשים עליה עין ולבחוש מדי פעם, כדי לוודא שפעולת הקרישה לא תתחיל). שופכים בזהירות לקלתית.

כשהמלית מתחילה להתקרש, אפשר לקשט בקוקוס טחון, קליפת לייים מגורדת, עלי נענע ופרוסות תאנים. (או שאפשר לקשט בצורה שונה לגמרי. ספרו לי איך יצא!)

מכניסים את הטארט למקרר לשעתיים לפחות, עד שהמלית נקרשת לגמרי.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

1 תגובה

שני 14/12/2018 - 19:06

השתמשתי בלימון וזה יצא מחריד.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן