זה התחיל לפני כמה ימים, כשהרגשתי מין דחף מוזר לקנות מכל סוגי השזיפים שהיו אצל הירקן. לא יודעת. קורה. ואז התחלתי לחשוב מה לעזאזל אוכל לעשות עם כל כך הרבה שזיפים. הרעיון של קומפוט עלה בראשי, ונשמע חביב, אבל סבתתי משהו. כשחיפשתי השראה ברשת, קראתי ששזיפים מקורמלים זה טעים, ואז נזכרתי באיזה קרם מרציפן טעים שפעם יצא לי בטעות, וחשבתי שיכול להיות נחמד לשלב את שניהם בטארט. אבל טארט? מה טארט? הפוסט המתוק הקודם שלי פה כבר היה טארט, וזה לא היה כל כך מזמן – בסוף עוד יחשבו שאני כל היום רק אוכלת טארטים פה. אז קבלו, משהו שונה לחלוטין – טארטלטים!

כמו טארט, אבל קטן.
יצא שהשקעתי בחמודים האלה קצת יותר זמן ממה שציפיתי, וכמו שאתם רואים, יש למתכון הזה הרבה שלבים. אבל גם זה בסדר – הזמן טס כשנהנים, והעיקר שיצא טעים בסוף. הטארטלטים האלה יכולים להיות קינוח נחמד כשרוצים להרשים אורחים – אולי בראש השנה?
רכיבים (ל-6 טארטלטים אישיים או טארט אחד גדול):
לבצק השקדים:
3/4 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח חיטה מלאה
1/2 כוס שקדים טחונים (זורקים שקדים שלמים למעבד המזון, טוחנים עד לקבלת פירורים)
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1/4 כוס שמן קוקוס (ניתן להחליף בשמן קנולה)
כפית תמצית וניל
1/4 כוס מים קרים
לקרם המרציפן:
כוס שקדים מולבנים (אם אין, אפשר להשרות כוס שקדים – לא קלויים – במים רותחים לכעשר דקות ואז לשטוף במים קרים. הקליפות החומות ישתחררו בקלות. אבל, זאת קצת עבודת נמלים, אז אפשר לחסוך זמן ולקנות שקדים מולבנים באגף האפייה בסופר.)
כף טחינה גולמית (לבנה)
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
1/3 כוס מים קרים
לשזיפים המקורמלים:
3 שזיפים גדולים, או 6 קטנים
כף שמן קנולה
1/3 כוס סוכר חום
קורט מלח
כף מים

השזיפים המפתים
מכינים את הבצק:
מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבצק היבשים – הקמחים, השקדים, הסוכר והמלח.
מוסיפים את השמן ואת תמצית הוניל, ומערבבים עם האצבעות עד לקבלת פירורים.
מוסיפים בהדרגה את המים הקרים, ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד. מכסים את הכדור ושמים במקרר לחצי שעה לפחות.
בינתיים, מכינים את קרם המרציפן:
שמים את השקדים המולבנים ואת הסוכר במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את הטחינה, תמצית הוניל והמים וממשיכים לעבד כ2-3 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי.
שמים את הקרם במקרר, עד שנצטרך אותו.

עכשיו, מכינים את השזיפים:
חוצים את השזיפים, מוציאים את הגלעין ופורסים לפרוסות.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הסוכר החום, המלח והמים ומבשלים בזהירות על אש קטנה, עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה לבעבע. מוסיפים את השזיפים מייד ומבשלים בעדינות כ-5 דקות, עד שהשזיפים רכים אבל לא מתפוררים.
מסננים, ומחזירים את השזיפים למחבת היבשה להקפצה מהירה של דקה או שתיים, עד שהם מתחילים להזהיב. מורידים מהאש ומעבירים את השזיפים לקערה.

אופים את הקלתיות:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו ל-6 חלקים שווים ומגלגלים כל אחד לכדור.
על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לצורת עיגול, ומניחים בתוך תבניות טארטלט משומנות (אני השתמשתי בתבניות בקוטר 10 ס"מ).
דוקרים כל קלתית במזלג כמה פעמים, ומכניסים לתנור. אופים כ-12 דקות.

לאחר שהקלתיות התקררו, משחררים אותן מהתבניות (הופכים את התבנית ולוחצים בעדינות והן אמורות להשתחרר בקלות).
מורחים כף מקרם המרציפן בכל קלתית ומסדרים את השזיפים מלמעלה.
