בזמן האחרון יצא לנו לבלות במסעדות בחו״ל יותר מהרגיל. עם הזמן, למדנו שנכון שיש מסעדות טבעוניות בכל עיר גדולה, אבל הן בודדות, ובכל זאת – צריך לאכול. די מהר הבנו שכמעט בכל מסעדה סינית או תאילנדית נוכל למצוא מה לאכול. גם למסעדות הודיות אנחנו יכולים להכנס בלי לחשוב יותר מדי. בזמן האחרון גילינו את עולם המסעדות הספרדיות. בשני הטיולים האחרונים שלנו בחו״ל בילינו במסעדות ספרדיות, אוכלים פטריות חריפות, תפוחי אדמה אפויים, וכמובן שותים בירה ספרדית.
את אחת המנות ידעתי שאני אנסה לשחזר בבית. לא ידעתי כמה פשוט זה יהיה, וכמה טעים זה יהיה עד הביס הראשון.
אז אם אתם מחפשים איזו תוספת טעימה ומרשימה, או מנה עיקרית קלילה, אתם מוזמנים להכין את המנה הזאת. מבחינת הכמויות, זה פטריות ככה שאין פה הפתעות. אם אתם רעבים, זאת מנה לבנאדם אחד, או תוספת לעוד מנה לשני אנשים. תכפילו כמויות בהתאם לכמות שתרצו.
מבחינת זמן ההכנה אנחנו מדברים על 6 דקות טיגון, ועוד 5 דקות של הכנה מקדימה שלא דורשת שום מיומנות מורכבת. מתכון פשוט וטעים. שיהיה בתיאבון!
מרכיבים
סלסלת פטריות שמפיניון
6 שיני שום
פלפל אדום חריף
חופן עלי פטרוזיליה
3 כפות יין לבן
3 כפיות שמן
כף פפריקה
פלפל שחור ומלח לתיבול
הוראות הכנה
לוקחים קערה קטנה, ומערבבים בה את הפלפל האדום קצוץ דק, את היין, 2 כפיות שמן, הפפריקה, הפלפל השחור והמלח. מניחים בצד.
בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה, קוצצים את השום, ומפרידים בין הרגליים של הפטריות לראש שלהן (לא נשתמש ברגליים, ככה שאפשר לשמור אותן לשימוש אחר).
מחממים כפית שמן במחבת, וכשהוא חם מניחים בו את השום. כעבור דקה (לא לשרוף את השום), מוסיפים למחבת את הפטריות, את התערובת שהכנו בקערה, ואת הפטרוזיליה.
מטגנים כ-5 דקות על אש בינונית, כשרצוי לערבב מדי פעם.
מגישים ישר מהמחבת, או אפילו פושר.
בתיאבון!
1 תגובה
אפשר להגיש גם קר?