שוב זכינו בשבת שמשית ונפלאה (תודה!). פתחנו אותה על המרפסת עם שייק ירוק מעשבי בר ובאופן כללי, ניצלנו את היום הזה היטב על מנת למלא מחסנים לקראת שבוע חדש של עשייה.
את המנה הבאה, גם היא חביבת האירועים, הייתי מכינה כל שבת בוקר, לארוחת הבראנץ' הדשנה שהייתי מגישה יחד עם אמא שלי היקרה (שתבדל לחיים ארוכים), לאורחי הצימרים שלנו כשגרנו בצפון.
היא מהירת הכנה, טעימה, צבעונית ומשמחת.
טאבולה פלפלים לכ-6 מנות
2 כוסות קינואה/בורגול גס
8 פלפלים מתוקים בכל הצבעים
3 ענפי טימין טרי
2 בצל סגול
1 זר כוסברה
1 זר פטרוזיליה
1/2 זר שמיר
1/2 זר בצל ירוק
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/3 כוס גרעיני דלעת
שמן זית
מיץ לימון
מלח ים ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מבשלים את הדגן שבחרנו במים ומלח בלבד. כשהוא מוכן, מפזרים בקערה כדי שיתקרר.
מדליקים תנור על 200 מעלות.
חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות ושוות. כמה גדולות? בערך 2-2.5 ס"מ. הפלפלים מאבדים נפח רב בצלייה אז חשוב להקפיד שלא לחתוך אותם קטן מדי. חותכים את הבצלים הסגולים כגודל הפלפלים.
מערבבים את הבצל והפלפלים בקערה עם שמן זית, פלפל שחור ומלח ובוזקים מעל טימין. מכניסים לצלייה בתנור עד שהבצל ופלפלים שחומים ועשויים היטב. יש לערבב מס' פעמים באמצע ולהיזהר מחריכת יתר.
כשהפלפלים מוכנים, מערבבים אותם עם הדגן. קוצצים את כל הירוקים דק ומוסיפים לקערה. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון בנדיבות.
במחבת קטנה שמים את גרעיני החמנייה והדלעת לקלייה. מדליקים אש קטנה-בינונית ומערבבים כל הזמן. יישמעו קולות פצפוץ כאשר גרעיני הדלעת יתנפחו (גם פה, להיזהר מחריכת יתר) .
מוסיפים כפית של שמן זית ומעט מלח דק, מערבבים היטב ומכבים את האש. מפזרים מעל לטאבולה.
שבוע טוב!