חמין טבעוני ללא גלוטן

של מיכל דינר

חמין טבעוני ללא גלוטן

חמין טבעוני מחמם ומשביע, ללא גלוטן!

מרכיבים

חצי כוס שעועית לבנה
חצי כוס שעועית אדומה
כוס גרגירי חומוס יבש
כוס אורז מלא, שטוף
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום, קלופות
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
בטטה גדולה, קלופה
גזר גדול
עגבניה גדולה
2 ענפי סלרי, ללא העלים
כף אבקת מרק ירקות
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל לבן
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

משרים את השעועיות והחומוס בקערת מים ללילה. בבוקר שוטפים ומסננים.
משרים את האורז המלא בקערת מים לשעה, שוטפים ומסננים.
מטגנים את הבצל עם השמן עד להשחמה קלה.
את תפוחי האדמה חותכים לרבעים, את הבטטה לקוביות, את הגזר לחתיכות עבות, את העגבנייה לרבעים, את שיני השום לחצאים, את ענפי הסלרי לחתיכות גדולות.
מניחים את כל המרכיבים בסיר עם מכסה המיועד לאפייה בתנור, ומכסים במים רותחים (המים צריכים לכסות את כל המרכיבים ואף לעבור אותם בכס"מ)
מכסים את הסיר ושמים בתנור ב-200 מעלות לחצי שעה
לאחר חצי שעה מנמיכים את המעלות ל-120 ואופים כ3 שעות.
אפשר להוציא את הסיר אחרי שעתיים, לתת ערבוב עדין, לכסות ולהחזיר לתנור.
טעים גם לילדים!!

[printfriendly]

Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה