חלה זכאים

חלה של מסעדת זכאים

חלה זכאים

אני מודה, אפעם לא הכנתי חלות במו ידי. תמיד זה נראה לי מסובך וארוך – לישה והתפחה של שעתיים ואז עוד לישה ועוד התפחה… עד שראיתי את הראל זכאים מכין חלה. ביום חמישי האחרון התארחנו במסעדת ״זכאים״ במסגרת הפרוייקט ״מסעדות מבפנים״. הראל העביר סדנא מרתקת, קיבלנו טיפים מעניינים וגם מתכון של חלה מדהימה. הקלילות והפשטות שבה הוא הכין אותה, תוך כדי דיבור והסברים פשוט עשה לי חשק לנסות ולהכין בעצמי. הוא גרם לזה להיראות קל ולא מסובך. הנה:

מצרכים ל-2 חלות גדולות ויפות*

1 קילו קמח
450 מ״ל מים בטמפ׳ החדר
90 גרם שמן זית
45 גרם סוכר חום (לא זה הדחוס)
7 גרם שמרים יבשים, או 21 גרם שמרים טריים (יחס המרה של 1:3)
15 גרם מלח ים אטלנטי

*במיוחד באפייה מאוד חשוב לדייק עם המצרכים, לכן כדאי שיהיה משקל-מטבח בבית.

אופן ההכנה

מנפים, בעזרת נפה (כן – לא כדאי לוותר על זה) את הקמח לתוך קערה גדולה.
מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים היטב כדי להיפתר מכל מיני גושים לא רצויים.
בקערה נוספת מערבבים את הנוזלים: שמן זית, מים ומלח. מערבבים היטב עד שהחומרים נטמעים אחד בשני ככל האפשר.
שופכים את קערת הנוזלים אל הקערה עם הקמח ומתחילים לערבב בעזרת הידיים (כדאי) עד שנוצר גוש בצק. מוצאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ואז מתחילים ללוש בתנועות קיפול כ-10 דקות (אפשר לשמוע 2-3 שירים שאתם אוהבים, תוך כדי לישה ואז לדעת שעברו כ-10 דקות), עד שמגיעים למרקם רצוי ושהבצק אחיד. עכשיו מכסים את הבצק במגבת, ונותנים לו לנוח כדי שיתפח יפה. כמה זמן? גם 10 דקות יכולות להספיק, צריך להרגיש את הבצק ולבדוק שהוא תפח וגדל יפה.
עכשיו אפשר להכניס אותו לתנור ככה, ליצירת לחם עגול ויפה או לקלוע צמה מרצועות או לרדד אותו, לגלגל לרולדה, לחתוך לחתיכות קטנות ולאפות כחלת שושנים.
במידה ובחרתם ברידוד, יש לרדד את הבצק מהאמצע כלפי חוץ, וכשהוא לא מתכווץ פנימה אם יכולים לדעת שהבצק טוב ועבר התפחה טובה.
מהבצק הזה לא חייבים להכין רק חלה, אפשר להכין גם עוגת שמרים טעימה עם כל מילוי שמתחשק לכם. אחרי שלב הרידוד, מורחים על הבצק שכבה של מילוי שאוהבים, מגלגלים לרולדה, מסדרים בתבנית או חותכים לשושנים.
אחרי שהתבנית מוכנה מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח עוד כ-10 דקות.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כחצי שעה.
מוציאים ומתענגים על חלה טעימה שהכנתם במו ידיכם!

חלה זכאים

IMG_20150312_143953

IMG_20150312_144045

חלה זכאים

בתיאבון!

Loading+ הוספה למועדפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *