חלבה טבעונית להכנה ביתית

כנראה שאף פעם לא ממש חשבתי על זה, כי תמיד הנחתי שלהכין חלבה זה עניין מסובך. שזה דורש ציוד כלשהו שרק במפעל יש, ומרכיבים מיוחדים שלא ישמשו אותי בשום דבר אחר. רק בזמן האחרון חשבתי על זה בצורה קצת יותר מעשית וחיפשתי מתכונים באינטרנט, וגיליתי שפספסתי שנים של הכנה ביתית של אחד המאכלים האהובים עליי. מסתבר שכדי להכין חלבה, צריך שלושה מצרכים שיש כבר בבית, עשר דקות (אולי רבע שעה) פנויות, וכלי מטבח אחד שלא בטוח שיש בכל בית – מדחום. אני קניתי את המדחום הזה בפחות מ-15 שקל, והוא עושה את העבודה מצויין.
כדי להמחיש כמה אני אוהב חלבה, אני יכול לספר שבמשך שבוע ניסינו, אני ורעות, להכין חלבה חמש פעמים. בפעם הראשונה יצא מתוק מדי, בפעם השניה יצא משהו שיותר דומה לקרמל. בשלישית וברביעית יצא משהו שיותר עונה להגדרה של ממרח חלבה (שהיה טעים, ואנחנו כנראה נשתמש בו כמילוי של מאפה). והנה, עיניכם הרואות – הניסיון החמישי והמוצלח. מצאנו את המתכון, מצאנו את האיזון של המרכיבים.
כנראה שזה המקום להבהיר ש… איך אומרים? חלבה זה לא אוכל. זה יהרוס לכם את התיאבון, זה יהרוס את הדיאטה. יש פה הרבה סוכר. אבל מי שאוהב חלבה – זה לא באמת יעצור אותו.

מצרכים

2 כוסות טחינה
2 כוסות סוכר
½ כוס מים
כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

למען הסדר הטוב וכדי להמנע מלחץ – כדאי להכין סיר קטן עם הטחינה, ועוד סיר קטן-בינוני עם המים והסוכר.
מתחילים בלהדליק את האש מתחת לסיר של המים והסוכר. לערבב ממש בתדירות נמוכה ובעדינות, כדי לא לשבור את הגבישים שהולכים להצטבר. זה יקח כמה דקות, אבל תוך כמה רגעים הסוכר יתחיל לבעבע. לא לפחד – זה טוב. ככה זה אמור להיראות:

חלבה בסיר

כשהסיר מגיע לטמפרטורה של 100°, זה הזמן להדליק את האש מתחת לסיר עם הטחינה. אפשר על אש נמוכה, ורצוי לערבב כל הזמן כדי שהיא לא תשרף. להוסיף את תמצית הוניל, ולהמשיך לערבב.
לא ייקח יותר מדי זמן – והסוכר והמים יגיעו לטמפרטורה שאנחנו רוצים – 120°. ברגע הזה פועלים מהר: מכבים את האש, ומעבירים את הטחינה לסיר של הסוכר. מערבבים נמרצות במשך כחצי דקה, ככה שנוצרת "עיסה" אחידה.
מעבירים מיד לכלי שבו החלבה תאוחסן.
תוך כמה דקות החלבה תתחיל להתקשות. השאריות שבסיר יגלו לכם די מהר אם הצלחתם. בעיקרון, עדיף להשאיר את זה ללילה או יום, תלוי מתי הכנתם, כדי שזה יתמצק יותר טוב.

זאת החלבה הבסיסית. בשלב הערבוב אפשר להוסיף איזה תוספות שרוצים (שבבי פיסטוק, שוקולד מומס, או פולי קקאו).

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

11 תגובות

טובה שטיינר 28/11/2014 - 14:24

תודה רבה לכם על המתכונים המהדרים שאתם שולחים אלי. שבת שלום

הגיבי
אסתר 08/01/2016 - 17:37

תודה לך גידי, כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון לחלבה, גם ניסיתי, אבל לא היצלחתי כל כך, אנסה זאת בהחלט.

הגיבי
אורנה 13/06/2016 - 14:05

תודה על המתכון
אך האם יש תחליף לסוכר?
פשוט מחפשת מתכון ללא סוכר
תודה מראש

הגיבי
תיאבון בריא 13/06/2016 - 16:39

לצערי כדי להכין חלבה אמיתית יש צורך בסוכר. יש אפשרות לשלב בין וטחינה לסילאן, אגבה או מייפל, ואז ייצא לך ממרח בטעם חלבה אך לא חלבה אמיתית.

הגיבי
מור 15/06/2016 - 00:00

היי גידי , תודה על המתכון ! נשמע טוב .
אך אני מחפש בנרות את המתכון ללא הסוכר , ואני דיי בטוח שישנה דרך לעשות זאת מבלי לאבד את התוצאה . ממש כמו החלווה של "בארכה" ללא הסוכר חלווה מעולה שמתפוררת בפה ולא מרגישה כמו ממרח ,אכן זה קיים.
אם יש לך כל כיוון למתכון. כל דעה או תגובה אקבל בברכה.

תודה 🙂 ממתין לתשובה… מור.

הגיבי
אירית 20/08/2016 - 22:52

הי,
אפשר להחליף את הסוכר במשהו אחר?

הגיבי
תיאבון בריא 21/08/2016 - 08:41

לא, אם נחליף את סוכר לא תצא חלבה אמיתית.

הגיבי
סיליה 30/10/2016 - 11:19

היי 🙂 שתי שאלות כי מתה להכין –
האם אפשר עם סוכר דמררה?
האם אפשר ללא מדחום?
תודה רבה

הגיבי
תיאבון בריא 30/10/2016 - 12:13

לא ניסינו… נראה לי שהמתכון הזה מתאים לסוכר לבן. ולגבי המדחום, מדידת הטמפ׳ די קיריטית להצלחה של המתכון ולזה שהחלבה תצא במרקם הנכו, לכן לא הייתי מוותרת על המדחום. אפשר להזמן מאליאקספרסס בגרושים. ויש גם בחנויות מתמחות.

הגיבי
ח 20/11/2017 - 02:02

סליחה על הישירות לדעתי קצת הגזמתה.האנשים שבדרך כלל עוברים לאוכל בריא ומכפידים עליו לרוב יודעים ליבחור לא להיות מפונקים מידי בטעמים ובמרקמים הכי הרבה תגיד לאנשים שהם יכולים לנסות אם סוכר דמררה ודברים חלופיים לסוכר

הגיבי
איתי 12/09/2020 - 14:25

הי!
תודה לכם
ניסיתי את המתכון,
הורדתי מעט בכמות הסוכר והשתמשתי בטחינה מלאה (זה מה שהיה בבית)
ברגע שעירבבתי את הסוכר והטחינה השמן של הטחינה התחיל לצוף ונפרד מהטחינה.
כשנתתי לכל העסק להתקרר נותר לי בלוק קשיח ולא אכיל אלא במחיר של שבירת שיניים.
יודעים להגיד לי אולי מה השתבש?
תודה על העזרה!

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן