מצרכים
לקלתית
½1 כוסות קמח מצה, בערך 200 גרם
⅓ כוס שמן קוקוס נוזלי, כ-70 גרם
4 כפות אגבה או מייפל
מעט מלח
לפקאנים
200 גרם פקאן
5 כפות מים
1 כף שמן קוקוס נוזלי
3 כפת אגבה
½ כוס סוכר
1 כף קורנפלור מעורבבת עם מעט מי ברז – נוצר מעין ״חלב״ בכוס
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
אם שמן הקוקוס שלכם מוצק, זה הזמן לחמם אותו ולהפוך אותו לנוזלי.
בקערה מערבבים היטב את האגבה עם השמן עד שהם מתאחדים, כדאי להיעזר במטרפה ידנית. מוסיפים את המלח וקמח המצה ומערבבים היטב. זה בסדר שזה לא מתאחד ונשאר מאוד פירורי.
מרפדים את התחתית של תבנית בינונית בנייר אפייה – גזרתי מלבן שיתאים רק לתחתית (אני גם שמה מתחת לנייר מעט שמן וכך הוא לא זז). על התבנית מסדרים את הבצק, בעזרת היד או כף ומשטחים אותו באופן שווה על התבנית.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות למשך כ-10 דקות עד שהבצק משחים ומזהיב מעט. מוצאים מהתנור ונותנים לקלתית להתקרר.
בנתיים מכינים את הפקאנים
משטחים את הפקאנים על תבנית אפייה וקולים אותם בתנור כ-8 דקות, עד שהם מפיצים ריח אגוזי. לשים לב לא לחרוך אותם! שלב זה הוא לא הכרחי – הוא בעיקר מחדד את טעם הפקאנים.
אחרי שהפקאנים יוצאים מהתנור, מצננים אותם מעט וקוצצים אותם גס.
בסיר קטן מחממים את המים, הסוכר, השמן והאגבה. כשהסוכר נמס מוסיפים את נוזל הקורנפלור ומערבבים היטב למשך דקה. מוסיפים את שברי הפקאנים ומערבבים היטב כדקה נוספת. מורידים מהאש ונותנים לתערובת להצטנן כחמש דקות.
מחברים את החיתוכיות
שופכים את תערובת הפקאנים על גבי הקלתית, משטחים אותה באופן שווה על גבי הקלתית.
אופים בתנור למשך 15-20 דקות, מוצאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים לריבועים.
בתיאבון!
4 תגובות
שלום,
האם יש קמח אחר למתכון הזה שבו ניתן להשתמש שאינו קמח מצה והוא כשל"פ?
לצערי לא ניסיתי להכין עם קמח אחר. אולי שווה לבדוק על גבי האריזה של הקמחים הכשרים לפסח של אסם.
נראה מעולה, אשמח לדעת מהו גודל התבנית.
שלום
מה גודל התבנית שצריך?