מתכון לחילבה תימני

חילבה הוא כנראה המאכל התימני הבריא ביותר. יותר מזה, הוא כנראה אחד המטבלים הכי בריאים שאתם יכולים להכין. הוא עשיר בברזל, סידן, סלניום, אבץ, מגנזיום, חומצת פולית ועוד. הוא מפחית רמות סוכר בדם, מגביר ייצור חלב בהנקה, משפר תהליכי עיכול וספיגה, מפחית רמות שומנים בדם, משקם תאי כבד, אנטי דלקתי, מרכך את מערכת הנשימה העליונה והתחתונה, משקם רקמות כבד פגועות… בקיצור, סופר-פוד.

אתם בטח אומרים לעצמכם: ״אבל הריח…״. כן, למרות יתרונותיו הבריאותיים, לא רצוי להפריז באכילה שלו. כפית ביום תעשה את העבודה, ולא תשפיע על ריח הגוף. אז יאללה, איך מכינים?

מרכיבים

2 כפות זרעי חילבה טחון גס
4 כוסות מים
חצי לימון
1 עגבניה
1/2 כוס מים
מלח
1 כפית סחוג ירוק

הוראות הכנה

משרים בקערה את זרעי החילבה יחד עם 4 כוסות מים לפחות חמש שעות, אפשר גם כל הלילה. לאחר מכן מסננים את המים מהחילבה (אפשר לנסות ולשתות את המים :o) ומחזירים את החילבה לקערה. מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבים בעזרת מטרפה (או מזלג) מהר מהר עד שייוצר קצף עדין.
את העגבניה מגרדים בעזרת פומפיה אל הקערה ומערבים היטב שוב. מוסיפים לימון, סחוג ומלח ומערבבים.
טועמים ומתקנים אם צריך. אפשר לאכול עם מרק, לחוח, חלה או עם מה שבא לכם. בריא וטעים.

בתיאבון בריא! 🙂

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

12 תגובות

לירון 16/04/2016 - 23:21

כדי להכין חילבה טובה עם קצפת תפוחה ויפה
צריך הרבה יותר מהקצפה קצרה..וגם עדיף להשרות גרגירי ילבה שלמים ולטחון אותם רק לאחר ההשריה עם מעט מים
מתחילים להקציף..כשנהיה קשה מוסיפים מעט מים וממשיכים להקציף ושוב..כשנהיה סמיך מוסיפים מעט מים וממשיכים
חילבה טובה מוקצפת במשך כ 7-10 דקות לפחות..היא אמורה להלבין ולהפוך לקצפת תפוחה ועמידה.
בהמשך מוסיפים מלח ורק כשהקצפת עמידה מוסיפים בזהירות רסק עגבניות וזחוג (לא טחון מידי כי מפיל את ההקצפה)
דרך אגב, קרט (הבצל הירוק והגדול שאוכלים בראש השנה) מוסיף מאוד להקצפה ולטעם אם טוחנים אותו יחד עם החילבה

הכנת חילבה זו אומנות
בבני עי"ש יש כמה תימניות שמכינות חילבה שלא חלמתם שיש כזה דבר בכלל..מעדן אמיתי

הגיבי
מושקו 02/06/2016 - 21:18

היי,
בבני עי"ש יש רק תימנים?
האם אתם יודעים מה ראשי תיבות של עי"ש?
נחשו,,,,,

הגיבי
חילבאי 07/02/2017 - 06:57

מקור השם "בני עי"ש" הוא ראשי תיבות שמו של רבי עקיבא יוסף שלזינגר, רב ומקובל מבוני פתח תקווה.

הגיבי
אודליה 27/07/2018 - 10:38

ווואאא כמה מדוייק
אז עכשיו הבנתי ..הטעות הראשונה שלי היא חילבה טחונה מראש (אין לי מכשיר שטוחן ממש…רק מקציף וגורס)
הטעות השניה זה הוספת העגבניה המלח לפני ההקצפה.
וכן אם היה לי מכשיר טוחן הייתי מוסיפה כרישה לטעם…כל הכבוד לכותב/ת המתכון
עזרת לי מאוד 😍

הגיבי
חיים 05/09/2018 - 12:21

אני מחפש קרט ולא מצליח למצא. היכן ניתן להשיג זרעים של קרט? אם מישהו יודע אני אשמח לרכוש

הגיבי
דידי 28/01/2020 - 14:09

לקרט יש מספר שמות, תוכל למצוא אותו בכל סופרמרקט, במקררים של החסה והסלרי האמריקאי… קוראים לו כרישה או פרסה

הגיבי
נעמה 07/05/2020 - 12:49

תודה רבה לירון!
ממש גילית לנו רזים שהולכים ונעלמים.
חיפשתי המתכונים ולא מצאתי.
כמו שתיארת כך סבתא שלי היתה מכינה.
סבתא שלי נולדה בצנעא.
היא גם היתה מבשלת את החילבה אחרי כל זה לעידון הריח.אני מתארת לי שזה גם הורס את הערכים התזונתיים.
ידעתי רק חלקים וסידרת לי יפה את המתכון בראש.
סבתא שלי בת 96 ולצערי כבר לא מצליחה לדבר.

הגיבי
רעות 12/10/2020 - 22:21

חייבים להשרות 24 שעות אחרת הגרגרים קשים אפילו שטוחנים

הגיבי
אורי 11/10/2019 - 14:03

תודה על העצות!!
איך מסננים אם שמתי טחון דק?

הגיבי
אשכנזי 15/11/2019 - 19:47

יוצא מעולה!!

הגיבי
ינון 01/05/2020 - 09:51

אמריקאי משיב:
אני לא מאמין שיש למזרחיים כאלו מאכלים מיוחדים, אצלנו זה רק מים עם מלח ופלפל.
חבל שלא נולדתי ספרדי!

הגיבי
שלומי 02/10/2020 - 15:56

חילבה טחונה אמורה להיות כלכך מרה? זה אמור להיות כך או שהגרגירים שלי בעייתיים?

הגיבי

השאירי תגובה