
חומוס מרוקאי שסבתא שלי מכינה ומגישה בד"כ לצד דג, אבל המנה הזו מצליחה בהחלט גם לספק בפני עצמה. הבוקר ניסיתי את זה בלחמניה, וזה היה פשוט מעלף.
חוצמזה ניסיתי להתחכם והוספתי בזיליקום, ומה אתם יודעים – זה עבד נהדר.
חומוס מרוקאי עם טוויסט איטלקי
החומרים:
2 קופסאות גרגירי חומוס מבושלים, מסוננים מנוזליהם ושטופים היטב
גמבה אדומה גדולה, חתוכה לקוביות
4 שיני שום קצוצות
תפוח אדמה, חתוך לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
8 עלי בזיליקום קרועים ביד
2 כפות כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
כף סריראצ'ה או טבאסקו או פלפל חריף קצוץ דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
כ-1 ליטר מים מסוננים
אופן ההכנה:
בשתי ידיים ממוללים את גרגירי החומוס ומנסים להפטר מכמה שיותר מקליפותיהם. בסיר קטן מחממים את שמן הזית. מטגנים את השום עד שהוא מפיץ את ריחו. מוסיפים את גרגירי החומוס, הפפריקה והכורכום ומערבבים. מוסיפים את הפלפל האדום ותפוח האדמה וממשיכים לערבב על אש בינונית כ-5 דקות. מוסיפים מים רק עדי כדי כיסוי החומרים ומרתיחים. מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. מדי פעם מערבבים ובודקים את מפלס המים. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים סריראצ'ה. רגע לפני ההגשה מוסיפים כוסברה ובזיליקום.