חביתה טבעונית

של מיכל דינר

omelette

חביתה טבעונית מקמחי קטניות ודגנים, קישוא ופטריות

המרכיבים ל-8 חביתות

1 כף גדושה קמח עדשים כתומות
1 כף גדושה קמח חומוס
1 כף גדושה קמח מאש
1 כף גדושה קמח אורז מלא
1 כף גדושה קמח טף
1 כף גדושה קמח טפיוקה (או קורנפלור)
1 כף זרעי צ'יה
¼ כפית מלח ים, לפי הטעם
¼ כפית פלפל גרוס, לפי הטעם
¼ כפית כמון, לפי הטעם
חופן ענפי פטרוזיליה, קצוצים קטן (או פטרוזיליה מיובשת)
חופן ענפי שמיר, קצוצים קטן (או שמיר מיובש)
חופן ענפי כוסברה, קצוצים קטן (או כוסברה מיובשת)
קישוא קטן, מגורר בפומפיה
6 פטריות שמפיניון קצוצות

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הקמחים עם כוס מים לערך, עד למרקם נוזלי. מוסיפים את הקורנפלור, הצ'יה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את עשבי התיבול והקישוא המגורר ומערבבים לאיחוד,
מחממים כפית שמן זית במחבת טפלון קטנה-בינונית, מפזרים פטריה קצוצה אחת ומעליה יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה.
מטגנים על אש גבוהה כחצי דקה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כך כ-3 דקות והופכים לצד השני.
מבשלים גם את הצד השני כ-3 דקות ומעבירים לצלחת. ממשיכים כך עם שארית הבלילה (מחממים שמן, מניחים פטריה אחת קצוצה ומצקת אחת מהבלילה).
מגישים חם לצד סלט ירקות טרי.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן