חביתה טבעונית מקמח עדשים

של מיכל דינר

חביתת עדשים, קישוא ופטריות

חביתה טבעונית מקמח עדשים, בצל, קישוא ופטריות. טבעוני, ללא גלוטן

מרכיבים ל-2 חביתות

3 כפות קמח עדשים אדומות
בצל קצוץ
שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
5 פטריות שמפיניון לבנות קצוצות
קישוא קטן מגורר בפומפייה
מלח ים, לפי הטעם
מלח סלרי, לפי הטעם
פלפל גרוס, לפי הטעם
כפית פטרוזיליה טחונה יבשה

אופן ההכנה

מערבבים בקערה 3 כפות קמח עדשים אדומות עם 6 כפות מים, מערבבים היטב עד שאין גושים, והבלילה יוצאת נוזלית.
מוסיפים אתילה את כל המרכיבים למעט השמן, ומערבבים.
במחבת נון-סטיק טובה מחממים את שמן זית, כשהוא חם, שופכים אליו את הבלילה ומשטחים במחבת.
מטגנים כך על אש בינונית וממתינים.
כשהצד התחתון של החביתה מתייצב, הופכים את החביתה לצד השני בעזרת תרבד. אפשר לחתוך ל-3 חלקים ולהפוך כל חלק בנפרד.
כשהצד שני מתייצב גם, מוציאים לכי הגשה ואוכלים חם.
ניתן להוסיף לפני הטיגון ירקות נוספים כמו פלפל קצוץ, גזר מגורר וכדומה, לפי הטעם.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

1 תגובה

דניאל 24/04/2015 - 18:15

במה אפשר להחליף את הפיטריות ?

תודה

הגיבי

השאירי תגובה