זיטי אפוי - ראשי

כנראה בעקבות ההשפעה של הסופרנוס (אני משלימה פערים בימים אלו) וככל הנראה גם בעקבות רצון ישן, הכנתי זיטי. זיטי זה מאפה פסטה איטלקי-אמריקאי שמשלב את שני המטבחים בצורה מופלאה. מצד אחד פסטה איטלקית ומצד שני הרבה גבינה, קלות ומהירות הכנה. מתכון שתצטרכו עבורו רק סיר אחד (כזה שמתאים לתנור!) ו-20 דקות של עבודה.
המאפה/פסטה טעימה גם כשהיא יוצאת מהתנור וגם כשהיא יוצאת מהמקרר.

מצרכים ל-2 מנות

1 בצל סגול קצוץ
250 גרם פסטה פנה
130 גרם רסק עגבניות
מים לכיסוי חלקי של הפסטה, בערך כוס וחצי
מעט עלי בזיליקום
½ חבילה של טופו משי
אבקת שום, פלפל שחור, מלח
כ-300 גרם גבינה טבעונית נמסה

שניה לפני שמתחילים

1. זיטי הוא סוג פסטה. הוא מאוד דומה לפנה, רק במקום שהקצוות חתוכות באלכסון, הן חתוכות ישר. אם אם מוצאים פסטה קצרה וחלולה, לאו דווקא פנה או זיטי, גם היא תעבוד כאן טוב.
2. אני השתמשתי ברסק עגבניות מתובל (על הקופסה היה כתוב ׳רוטב עגבניות לפיצה׳). אם אתם משתמשים ברסק עגבניות רגיל, אפשר לתבל במלח, פלפל ותבלנים אחרים שאתם אוהבים.
3. עם החצי השני של הטופו-משי הכנתי גבינה לבנה עם שום ושמיר.
4. גבינה טבעונית נמסה. מוצרלה של מותגים שונים תתאים. אני הפעם השתמשתי בצפתית של ליב והיא נמסה יפה.

אופן ההכנה

מתחילים לטגן את הבצל במעט שמן עד שהוא הופך לשקוף ומזהיב מעט. מוסיפים את הפסטה ונותנים ערבוב קטן. מוסיפים את רסק העגבניות (ותבלינים) מערבבים מעט ומוסיפים את המים. מוסיפים מים רק עד שהם מכסים מעט את הפסטה. הפסטה צריכה לבצבץ מהמים – זה בסדר.
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה על פי הוראות היצרן (אני בישלתי 10 דק׳).
בנתיים, כשהפסטה מתבשלת: בקערה קטנה מערבבים את הטופו-משי יחד עם מלח, פלפל ומעט אבקת שום או לפי טעמכם האישי. מחממים תנור לחום גבוה, בערך 200-250 מעלות.
אחרי בישול הפסטה, פותחים את המכסה, מוסיפים את תערובת הטופו-משי ומערבבים היטב.
מגרדים לתוך הפסטה כ-150 גרם גבינה – אפשר יותר, אפשר פחות, תלוי בכם – ומערבבים. מפזרים מלמעלה את עלי הבזיליקום ומגרדים את שאר הגבינה. מכניסים את הסיר אל התנור עד שהגבינה נמסה, מוצאים ואוכלים בכיף! אפשר לשמור במקרר ולאכול קר.

בתיאבון!

זיטי
למעשה זה כבר מוכן

זיטי אפוי - תקריב

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן