שמן קוקוס ללא ספק בריא יותר מחמאה או מרגרינה. הרבה פעמים כשאני באה לטבען מתכון שעושה שימוש בחמאה, אני שואלת את עצמי: בכמה שמן קוקוס להחליף את החמאה? האם הוא צריך להיות במצבו המוצק או אולי הנוזלי? לכל אלה יש השפעה על התוצר הסופי.
שמן קוקוס מכיל 100% שומן. לעומתו החמאה מכילה 80% שמן ו-20% הנותרים הם מים ומוצקי חלב. אם במתכון יש צורך בשמן רגיל ובא לכם להחליף אותו בשמן קוקוס נוזלי, יחס ההמרה הוא 1:1. אך כאשר המתכון עושה שימוש בחמאה, יש להשתמש בשמן הקוקוס ביחס של 4:5.
בשביל לא להסתבך הכנתי טבלה קלה ונוחה לשימוש, הממירה כמויות שונות של חמאה לכמויות מתאימות של שמן קוקוס. גזרו » ושמרו 🙂
[reut]
[list_bottom]
שתפי:
32 תגובות
תודה שקיים אתר שכזה אני מאד נהנית לקרוא לומדת המון ומנסה ליישם
תודה, תמר! כיף לשמוע 🙂
מעולה! הצלת את המתכון שלי!
איזה טבלה מושלמת! אולי תכינו אחת כזאת גם לקמחים נטולי גלוטן? כוס קמח לבן = לכמה קמח חומוס או שקדים לדוגמא .. ? זה יהיה מופלא ביותר מצידכם (:
שלום רב,
איך ממיסים שמן קוקוס שהפך לגוש בלתי ניתן לשימוש? ואם רוצים לקחת רק כף או שתיים, האם זה בסדר להמיס את הצנצנת כולה כל פעם מחדש? זה לא מקלקל את השמן קוקוס?
תודה,
היי יהודית. אפשר להמיס בתוך קערת מים חמים – כמה דקות וזה נמס. ואל תחששי זה לא מקלקל את שמן הקוקוס, אלו תכונותיו: כשקר הוא מתגבש והופך למוצק וכשחם הוא הופך לנוזלי. אפשר לאחסן אותו מחוץ למקרר.
רק 130 ל96 לא מדויק כי, 130 פחות 20% (שהם 26) זה 104 גרם.
תודה על הטיפ בכל אופן!
תודה 🙂 תוקן
האם הטבלה מתייחסת לשמן קוקוס במצב הנוזלי שלו או המוצק? האם יש לזה איזו חשיבות באיזה מצב צבירה להשתמש בשמן קוקוס?
מנסיון אישי זה לא ממש משנה אם הוא מוצק או נוזלי כשעושים את ההמרה. כן יש חשיבות למצב הצבירה בשימושים שונים. לדוגמא באפייה עדיף שהוא יהיה רך ולא נוזלי (כמו חמאה רכה). בעוגות בחושות אפשר שיהיה גם נוזלי לגמרי. בבישול (מוקפצים וכד׳) זה קצת פחות משנה כי החום ממיס אותו גם ככה.
אני לא כ”כ אוהב את שמן הקוקוס. האם יש אפשרות להחליפו במשהו אחר?
מרגרינה (בלובנד וכד') או נטורינה (מרגרינה העשויה משמן קוקוס או זית)
אז בעצם קיים רק שמן קוקוס נוזלי ואם אני רוצה אותו לשימוש באפייה , נניח להחליף חמאה קרה אני מכניסה למקרר כדי שיתגבש ?
במתכון מסוים כתוב לי 50 גר' חמאה, מה שאומר שהחמאה מוצקת.
האם ניתן לשקול את שמן הקוקוס כאשר הוא נוזל, וזה יוצא אותו הדבר?
או שרצוי להקשותו ולאחר מכן לשקול?
מנסיון אישי זה לא ממש משנה אם הוא מוצק או נוזלי כשעושים את ההמרה. כן יש חשיבות למצב הצבירה בשימושים שונים. לדוגמא באפייה עדיף שהוא יהיה רך ולא נוזלי (כמו חמאה רכה). בעוגות בחושות אפשר שיהיה גם נוזלי לגמרי. בבישול (מוקפצים וכד׳) זה קצת פחות משנה כי החום ממיס אותו גם ככה.
האם אפשר גם לגבי הסוכר לעשות המרות לנוחות שלנו. למשל במכון אומרים 200 גר סוכר ואני רוצה להמיר לסילן או או סירופ מייפל או סטיביה אני אף לא יודעת כמה לשים. תודה מראש.
הטבלה מצויינת , עוזרת מאוד לאחר שחיפשתי הרבה.
אני מודדת את שמן הקוקוס אני בכוס מדידה .
איך אוכל לדעת כמה גר' יש בכוס ?
ז"א יעזור האם תוכלי להמיר לצורת מדידה של סמ"ק או כוס מדידה?
תודה וחג שמח?
אותה שאלה בדיוק 🙂
נהדרררר! תודה רבה!
היי ותודה על האתר המדהים הזה!!!
במתכון יש לי 200 גרם חמאה, ומעוניינת להמיר לשמן קוקוס…. רק ש…. אין לי משקל בבית!
אשמח לעזרה כמה זה 160 גרם שמן קוקוס בכפות/כוסות, במצב מוצק או הנוזל?
תודה מראש:)
אותה השאלה
160 גרם שמן קוקוס שווה ל-3/4 כוס.
http://www.coconutoil-online.com/Volume_to_Weight_Conversion_Table.html
תודה רבה, עשיתי לי את החיים קלים יותר!
אם אני רוצה למדוד שמן קוקוס בכוס. כמה זה 160גר?
יש מוצר הנקרא חמאת קוקוס האם אפשר להשתמש בו כמו בחמאה רגילה?
כמה זה 300 גרם חמאה?
240 גרם שמן קוקוס
כאשר בצק לעוגיות עשוי משמן קוקוס,זה מרגיש מאוד שומני איך אפשר לפתור?
מעוניין להמיר החמאה / מרגרינה לשמן קוקוס. האם נדרש להוסיף נוזל? (חמאה מורכבת גם מנוזל…)
אם אני צריך 3 כפות שמן קוקוס, כמה זה בחמאה?
תודה. אין לי משקל או כוס מדידה. כמה כוסות שמן קוקוס נוזלי זה 100 גר חמאה? תודה
האם יתן להמיר חמאה לשמן קוקוס בבסיס לעוגת גבינה?