מה עושים כשרוצים לאכול המבורגר פטריות בלי כל עניין הלחם והפחמימות? אפשר לאכול רק את הבורגר, את הקציצה. זה נחמד, אבל אין ספק שאחת הסיבות העיקריות שהמבורגר הוא מאכל שכל כך כיף לאכול, היא צורת ההגשה, הלחמניה. ואז מצאתי את המתכון הזה, להמבורגר פטריות, שהפטריה עצמה מתחפשת ללחמניה. זה טעים לא פחות, וזה קליל הרבה יותר.
מצרכים לפטריות
4 פטריות פורטבלו גדולות
1 כף שמן זית
1 כף רוטב סויה
לגבינת הקשיו
1 3/4 כוסות של קשיו ששרו במים במשך כ-6 שעות
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמרי בירה – אופציונלי
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
עשבי תיבול טריים לפי הטעם (אני השתמשתי בחופן עי בזיליקום וחופן עלי כוסברה)
תוספות
עגבניה חתוכה לפרוסות
בצל ירוק קצוץ
עלי חסה טריים
אופן ההכנה
מסירים מהפטריות את הרגליים. מערבבים היטב את שמן הזית ורוטב הסויה בקערה. מושחים את הפטריות ברוטב ומניחים אותן על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור על חום נמוך למשך כ-3 שעות עד שהפטריות מתרככות ומתפשט ריח נפלא בכל הבית.
בנתיים מכינים את גבינת הקשיו:
במעבד מזון טוחנים את כל חומרי הגבינה עד למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם יש זמן, עדיף לתת לגבינה לנוח במשך כשעתיים או אפילו להכין אותה יום-יומיים מראש. שימו לב, תצא לכם כמות גדולה של גבינה. אפשר לשמור במקרר ולאכול אותה תוך שבוע.
כשהכל מוכן מרכיבים את ההמבורגר: מורחים מעט גבינה על הפטרייה מוסיפים את העגבנייה, החסה והבצל הירוק ומכסים עם פטרייה נוספת. וזהו, ההמבורגר מוכן.
את המתכון המקורי תוכלו למצוא כאן.