דפי אורז ממולאים

של מיכל דינר

דפי אורז ממולאים בפירה בצל ופטריות וירקות

מרכיבים

בצל גדול, קצוץ
סלסלת פטריות לבנות, קצוצות
שמן זית לטיגון
3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים
2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
חבילת דפי אורז

אופן ההכנה

הכנת שתי המליות למילוי:
מטגנים במחבת רחבה את הבצל והפטריוות ב-2 כפות שמן זית, עד שהם מתרככים, מתבלים במלח ופלפל.
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה.
מערבבים חצי מכמות הבצל והפטריות עם תפוחי האדמה המעוכים.
מטגנים את קוביות הגזר והפלפל בכף נוספת של שמן זית, ומוסיפים למחצית השנייה של הבצל והפטריות.
הכנת דפי האורז:
בצלחת עגולה עם שוליים ממלאים מים. משרים דף אחד של אורז לכדקה, עד שהוא רך (אך לא רך מדי!)
מניחים על נייר סופג, מניחים במרכז הדף כף מאחת המליות, מקפלים ומגלגלים את הדף לצורת אגרול או בורקס.
ממשיכים כך עם שאר דפי האורז.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן, ומושחים כל ממולא במעט שמן זית עם מברשת סיליקון.
אופים ב-200 מעלות עד שהמאפים מזהיבים מעט.
מוציאים מהתנור, מחכים כמה דקות להתקררות קלה, ואוכלים בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

1 תגובה

אורית 05/01/2018 - 01:19

כששמים את זה בתנור זה קשה מלעמלה אך רך מלמטה ומתפרק מה עשיתי לא נכוון?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן