דלעת ערמונים אפויהבתקופה האחרונה הדלעת הזו מאוד מסקרנת אותי ובפעם האחרונה שהייתי בשוק היא קרצה לי מהדוכן. ממתכונים שונים שקראתי הבנתי שהיא ממש טעימה כשהיא אפויה בתנור ואפשר לאכול אותה ככה, עם כפית. אז ניסיתי. וזה יצא מעולה. אפילו התכוננתי למחיר הכבד שאשלם בקלוריות נוספות, ומשיטוט נוסף באינטרנט גיליתי שהיא בכלל לא כזאת משמינה, רק 40 קלוריות ל-100 גרם ובנוסף היא מכילה סיבים וויטימינים בריאים נוספים. שווה כל ביס.

מצרכים

1 דלעת ערמונים חצוייה לשניים (תצטרכו סכין גדולה וחדה, וגם הרבה כוח)
מעט שמן זית
מלח ופלפל
ענף רוזמרין או טימין – לא חובה

אופן ההכנה

חוצים את הדלעת לרוחבה, מוצאים ממנה את הגרעינים מושחים אותה בשמן זית ומפזרים עליה מלח (אני השתמשתי במלח גס) ופלפל שחור (גם גס). אופים בתנור כ-20 דקות עד שהיא מתרככת. לוקחים כפית ואוכלים בהנאה.
היא מתאימה כמנה ראשונה (חצי ממנה) או כמנה עיקרית (שני חצאים).

בתיאבון.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

4 תגובות

שרון 14/09/2015 - 14:48

המלצה,לחיתוך קל של דלעת הערמונים:
לבשל את דלעת -הערמונים ,במים שרותחים היטב,במך 10 דקות ,
לאחר הבישול המהיר,החיתוך יהיה מאוד נוח וקל.

הגיבי
רינה 06/08/2016 - 10:26

ממליצה להוציא את הגרעינים ולקלות אותם בתנור. מעדן!!

הגיבי
עלמה א 26/08/2017 - 17:55

בכמה מעלות מבשלים? לא כתוב..

הגיבי
תיאבון בריא 27/08/2017 - 14:58

180 מעלות

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן