בתקופה האחרונה הדלעת הזו מאוד מסקרנת אותי ובפעם האחרונה שהייתי בשוק היא קרצה לי מהדוכן. ממתכונים שונים שקראתי הבנתי שהיא ממש טעימה כשהיא אפויה בתנור ואפשר לאכול אותה ככה, עם כפית. אז ניסיתי. וזה יצא מעולה. אפילו התכוננתי למחיר הכבד שאשלם בקלוריות נוספות, ומשיטוט נוסף באינטרנט גיליתי שהיא בכלל לא כזאת משמינה, רק 40 קלוריות ל-100 גרם ובנוסף היא מכילה סיבים וויטימינים בריאים נוספים. שווה כל ביס.
מצרכים
1 דלעת ערמונים חצוייה לשניים (תצטרכו סכין גדולה וחדה, וגם הרבה כוח)
מעט שמן זית
מלח ופלפל
ענף רוזמרין או טימין – לא חובה
אופן ההכנה
חוצים את הדלעת לרוחבה, מוצאים ממנה את הגרעינים מושחים אותה בשמן זית ומפזרים עליה מלח (אני השתמשתי במלח גס) ופלפל שחור (גם גס). אופים בתנור כ-20 דקות עד שהיא מתרככת. לוקחים כפית ואוכלים בהנאה.
היא מתאימה כמנה ראשונה (חצי ממנה) או כמנה עיקרית (שני חצאים).
בתיאבון.
4 תגובות
המלצה,לחיתוך קל של דלעת הערמונים:
לבשל את דלעת -הערמונים ,במים שרותחים היטב,במך 10 דקות ,
לאחר הבישול המהיר,החיתוך יהיה מאוד נוח וקל.
ממליצה להוציא את הגרעינים ולקלות אותם בתנור. מעדן!!
בכמה מעלות מבשלים? לא כתוב..
180 מעלות