אחרי יומיים רצופים שאני אוכלת אותה או יותר נכון זוללת אותה לארוחת צהריים, דלורית היא הירק האהוב עליי כרגע. כל כך קל להכין אותה ולהוציא ממנה מנה ממש ממש טעימה. אין כאן איזה סוד כמוס או מתכון מיוחד פשוט אופים אותה ואוכלים – כמו שהיא עם כף (או כפית).
אגב, כשהיא מוכנה אפשר להוסיף אותה למרק ירקות – באפיה הטעם האגוזי שלה יוצא החוצה והיא נותנת למרק עוד מרקמים וטעמים מיוחדים. והיא יכולה לשמש כמנה ראשונה של ארוחה חגיגית.
נסו בעצמכם – לא תתחרטו, מבטיחה 🙂
מרכיבים
דלורית
מלח ופלפל
שמן זית
ענף רוזמרין – לא חובה
ענפי טימין – לא חובה
שניה לפני שמתחילים
1. זה רק נראה כמו ירק קשה לפיצוח – אבל עם סכין חדה היא חותכים אותה יופי.
2. אפשר לתבל את הדלעת עם תבלינים נוספים כמו זרעי כמון, זרעי כוסברה ועוד תבלינים שאתם אוהבים.
3. זה בסדר גמור לאכול אותה עם הקליפה, הקליפה מתרככת וכמעט לא שמים לב שהיא שם. רק לזכור לשטוף אות הדלורית היטב לפני ההכנה.
אופן ההכנה
חותכים את הדלורית לאורכה, לשני חצאים. אם יש גרעינים מוצאים אותם בעזרת כף או סכין. מניחים את הדלורית על תבנית עם נייר אפיה ומזלפים עליה שמן זית. בעזרת מברשת משמנים אותה היטב מכל הצדדים. מפזרים מלח ופלפל ומניחים את ענפי הרוזמרין והטימין.
מכניסים לתנור לכ-40 דקות בחום בינוני (180 מעלות) עד שהדלורית מתרככת, משחימה ומתקרמלת.
הצעת הגשה
כשהדלורית מוכנה מזלפים עליה טחינה גולמית ומעט מיץ לימון ואוכלים אותה ככה – מעדן!
בתיאבון!
לפני הכניסה לתנור:
ואחרי הכניסה לתנור:
1 תגובה
גם מרק קובה סלק וגם דלורית אפויה עם עשבי תיבול – נפלא, תאווה לחך המיוחד לצמחונים/ טבעונים