דלורית אפויה ממולאת באורז עדשים וירקות

של מיכל דינר

דלורית חצויה ממולאת במג'דרה
שילוב הטעם המתוק של הדלורית מתאים במיוחד לאורז עם הירקות.
האורז המלא והעדשים הירוקות נותנים לנו יחדיו חלבון מלא, וביחד עם הירקות והשומן ממלאים לנו את הארוחה בכל אבות המזון וביתרונות בריאותיים רבים.

מצרכים

דלורית
חצי כוס אורז בסמתי מלא
חצי כוס עדשים ירוקות (אפשר וכדאי מונבטות)
בצל קצוץ
כמה פטריות פרוסות
גזר קטן מגורר
תבלינים: כורכום, מלח גרוס, פלפל גרוס, טימין, מעט אבקת מרק בצל.

אופן ההכנה

חוצים את הדלורית ומנקים אותה מהגרעינים, מושחים עליה שמן זית,
מפזרים על החצאים מעט מלח גרוס, טימין יבש ופלפל שחור גרוס.
אופים בתנור (אובן) ב250 מעלות, עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.

מבשלים בסיר אורז בסמטי מלא בהרבה מים, עד שהוא כמעט מוכן לאכילה,
מוסיפים למים כשהם רותחים מעט אבקת מרק בצל.
לקראת סוף הבישול מוסיפים לאורז את העדשים הירוקות המונבטות ומבשלים אותם יחד לכמה דקות. אם הן לא מונבטות, יש לבשל אותן עד ריכוך בנפרד מהאורז.

במחבת מטגנים בשתי כפות שמן זית את הבצל, הפטריות והגזר,
מוסיפים להם את מעט כורכום, מלח גרוס ופלפל שחור גרוס.
מטגנים עד שהירקות רכים, אליהם מוסיפים את האורז המוכן עם העדשים המונבטות.
מערבבים היטב לספיגת טעמים ומשאירים כעשר דקות במחבת עם המכסה סגור לספיגת האדים והטעמים.

ממלאים את חצאי הדלורית באורז והירקות ומגישים חם.

[printfriendly]

Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה