מתכונים למנות עיקריות

דג מרוקאי ללא דג

דג-מרוקאי-צמחוני

הנה עוד הוכחה שאפשר להכין הכל – בלי בשר ובלי דגים. חזה מן הצומח יכול לשמש כמנת חלבון בדומה לשניצל. כאן הוא משמש כ״דג״ ברוטב מרוקאי. המתכון פשוט להכנה וקוצר מחמאות. קדימה למטבח:

מצרכים ל-5-6 מנות

5 יח׳ ׳חזה בגריל מן הצומח׳ של טבעול
1 חב׳ טופו
1 פלפל אדום
1 תפוח אדמה
1 בטטה
1/2 ראש שום, + 1/2 ראש שום נוסף – אופציונלי
1 גזר
1 פלפל חריף
1 כוס חומוס (קפוא)
צרור כוסברה

תערובת תבלינים

4 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
1/2 כפית פלפל לבן
1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

מטגנים בסיר פלפל אדום כ-2 דקות. לאחר מכן מוסיפים ומסדרים בסיר את התפו”א, הבטטה, חצי ראש שום, פלפל חריף וגזר.
מכינים בקערה נפרדת את תערובת התבלינים, ומוסיפים אליה כוס מים רותחים ומערבבים, בבלילה הזו טובלים את “החזה מהצומח” ואת פרוסות הטופו ומסדרים בסיר. לאחר מכן שופכים את התערובת לסיר ומוסיפים את החומוס וחצי ראש שום נוסף.
מוסיפים צרור יפה של כוסברה, מוזגים שמן בנדיבות ומביאים לרתיחה, לאחר מכן ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-40 דקות עד שהירקות מבושלים.
בתיאבון!

דג מרוקאי ללא דג

דג מרוקאי ללא דג

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה