מתכונים לקינוחים תוספות

גרנולה ביתית

כן. אני מודעת היטב לכך שכשקונים פירות יבשים, עדיף לבחור את האורגניים/הטבעיים – לא את אלה עם הצבעים הבוהקים, שמלאים צבע מאכל ומי-יודע-אילו כימיקלים אחרים. אני נוהגת כך כמעט תמיד. אפילו אמרתי לכם את זה פעם אחת.

אבל אז רצתי לשוק כדי להספיק לקנות פירות יבשים ואגוזים לחג ולפוסט, ועמדתי מול כל השפע הזה… הצבעים האלה… פשוט לא יכלתי לעמוד בזה. היו שם גם את האורגניים, במבחר נחמד אפילו, אבל הם נראו כל כך משעממים ודכאוניים לצד חבריהם המשופצים קלות. אז חטאתי – רק הפעם – וקניתי פירות יבשים “רגילים”.

אתם תחליטו את ההחלטות שלכם בכל הנוגע לפירות יבשים, אבל שלא יגידו שלא אמרתי… צבעי מאכל זה רע, ילדים. מממקיי?

מצד שני, אני אומרת… הלוואי שהחטאים הכי גדולים של כולנו יהיו פירות יבשים עם קצת צבעי מאכל. לא?

אז בכל אופן, גרנולה.

היי.

אהלן, אני פה. פה למטה. תהיו איתי בבקשה ותפסיקו לבהות בצבעים האלה. יש לי פה מתכון נחמד בשבילכם.

גרנולה!

גרנולה ביתית היא קלה מאוד להכנה, והיא כל כך הרבה יותר כיפית מגרנולה קנויה, כי אפשר לבחור איזה תוספות שרוצים ולהשתמש בהם בשפע. קחו את רשימת הרכיבים בגדר המלצה, ותרגישו חופשי לשחק עם שילובים שונים של אגוזים ופירות יבשים, צבעוניים או לא. בכל מקרה תקבלו גרנולה ריחנית ועשירה בטעמים ובמרקמים, בדיוק כמו שגרנולה טובה צריכה להיות.

רכיבים:

3 כוסות שיבולת שועל עבה (גרוסה גס)

1/2 כוס אגוזי לוז (לא קלויים), קצוצים גס

1/2 כוס פיסטוקים (לא קלויים), קלופים וקצוצים גס

1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים (לא קלויים)

1/2 כוס קוקוס טחון

1/3 כוס שמן קוקוס

1/3 כוס סילאן (מסוג שעשוי מתמרים בלבד)

כפית קינמון

1/2 כפית מלח

1/2 1 כוסות פירות יבשים. אני השתמשתי באננס, משמשים, צימוקים ירוקים וחמוציות. את הגדולים קוצצים לקוביות קטנות.

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את שיבולת השועל, אגוזי הלוז, הפיסטוקים וגרעיני הדלעת בקערה.

בסיר קטן, ממיסים את שמן הקוקוס. כשהשמן נוזלי, מוסיפים את הסילאן, הקינמון והמלח. שופכים את הנוזלים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב על-מנת שהנוזלים יצפו את הכל.

פורשים את התערובת בשבכה דקה ואחידה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. קולים בתנור ל-30 דקות סך הכל. אחרי רבע שעה מוציאים, מוסיפים את הקוקוס הטחון, מערבבים היטב ומחזירים לתנור.

מניחים לתערובת להתקרר לגמרי, ואז מערבבים אותה עם הפירות היבשים.

שומרים את הגרנולה בכלי אטום. מומלץ להגיש עם חלב סויה בטעם וניל.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה