גלילות חצילים במילוי גבינת סויה ביתית וצנוברים

לפני כמה שבועות למדתי להכין את גבינת הסויה הנהדרת הזאת מנעה וגאנסקי הנהדרת לא פחות, ואני חייבת להזהיר אתכם – זה ממכר! ממש טעם ומרקם של גבינת שמנת, בלי כל הרכיבים המוזרים שלפעמים צצים בגבינות סויה תעשייתיות, והיא כל כך קלה להכנה. היא טעימה מאוד עם תוספות כמו זיתים או עירית, אבל למתכון הזה השארתי אותה כמו שהיא.

רכיבים: (ל-20-30 גלילות)

חציל אחד גדול

מלח גס

שמן זית לטיגון

חצי כוס צנוברים קלויים

גבעולי עירית לקשירה

לגבינה:

ליטר חלב סויה ללא תוספת מלח וסוכר (החלב של אלפרו באריזה האדומה עובד מצוין)

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית

הכנה:

מכינים את הגבינה: מבשלים את חלב הסויה עם מיץ הלימון על אש קטנה, ומורידים מהאש בשלב ששהחלב רק מתחיל לבעבע (לפני הרתיחה). תוכלו לראות בשלב הזה שהחלב מתפרק למוצקים ונוזלים. שופכים את תכולת הסיר למסננת המרופדת בבד גבינה או בחיתול בד ("חיתולי טטרה", להשיג בכל הפארמים). משאירים במסננת לכרבע שעה, עד שרק המוצקים נשארים בתוך הבד – אפשר גם לסחוט עם הידיים. מעבירים את המוצקים, שבלשב זה יהיו במרקם פירורי, למעבד מזון עם המלח ושמן הזית, ומעבדים כדקה, עד שהגבינה מגיעה למרקם חלק. מקררים במקרר.

להכנת גלילות החציל: פורסים את החציל לפרוסות מאוד דקות באמצעות סכין טובה או מנדולינה (בזהירות! אמרה שרה, שלפני שבועיים פרסה לעצמה פרוסה דקה מהאצבע ובילתה חצי מיום הולדתה בחדר המיון של איכסילוב). מפזרים מלח גס על הפרוסות ומניחים במסננת ל-20-30 דקות – המלח עוזר להוציא את הנוזלים המרירים מתוך החציל.

מנגבים את הפרוסות היטב במגבות נייר, ומטגנים אותן במעט שמן זית. חצילים אוהבים לשתות הרבה שמן, אז חשוב לשים רק מעט במחבת ולטגן את הפרוסות טיגון קצר בלבד, כדקה על כל צד. אפשר גם להבריש את הפרוסות בשמן ולקלות בתנור כ-20 דקות. מניחים את הפרוסות על נייר סופג.

כדי להכין את הגלילות, מורחים על כל פרוסת חציל ככפית אחת מהגבינה, באמצע הפרוסה. מפזרים כמה צנוברים מלמעלה ומגלגלים. קושרים כל גלילה בגבעול עירית.

ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן