ג'חנון טבעוני

מצרכים

1 ק״ג קמח כוסמין
כף אבקת אפיה ללא אלומיניום
3 כפות סוכר חום
3 כפות סילאן
כף מלח
2 כפות חומץ תפוחים
2-3 כוסות מים לפי הצורך
1/2 כוס שמן קוקוס במצב מוצק
1/2 חבילת מרגרינה

אופן ההכנה

בקערת המערבל לשים קמח, סוכר, סילאן, מלח, חומץ, מים – לא את כל הכמות להתחיל במחצית הכמות ולהוסיף אם צריך לאט לאט, כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק נעים, רך ויציב.
לחלק את הבצק ל-14-16 חתיכות שוות. להכין מהם כדורים, לתת לנוח לכמה שעות.
בקערה לערבב מרגרינה ושמן קוקוס.
לפתוח כל כדור לעלה ולמרוח מהתערבת של השמנים, לגלגל לגליל ולתת שוב לנוח בקירור לשעתיים לפחות.
פעולה אחרונה לפתוח שוב כל גליל לעלה דק בעזרת הידיים עד כמה שאפשר שיהיה דק,למרוח תוך כדי את השמנים ולקפל את העלה, קודם כל את שני הצדדים ואז לגליל.
אפשר כבר לסדר את הג׳חנונים בסיר כשבבסיס הסיר כדאי להניח נייר אפיה ובשכבות מנוגדות (שתי וערב), שוב מומלצת מנוחה לפחות של כמה שעות בקירור, מומלץ ללילה.
לחמם תנור ל-120 מעלות ולהכניס את הסיר ללילה, לאחר מס׳ שעות ניתן להוריד את החום ל-100 מעלות. כמובן שכל תנור והחום שלו… התינוק הזה דורש כמה ביקורים… לפעמים להנמיך/להגביה חום,לפעמים לטפטף כמה טיפות מים על כל הג׳חנונים,לפעמים פשוט קשה לישון עם הריח …
להגיש עם עגבניות מרוסקות בתוספת סחוג תימני, כוסבה קצוצה ,כמה טיפות מיץ לימון טרי, מעט מלח ובתיאבון !!!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

7 תגובות

גיל 27/11/2014 - 11:55

אהלן,

אפשר להחליף את קמח הכוסמין לקמח אחר ללא גלוטן?

תודה!

הגיבי
עדי 27/11/2014 - 13:03

הי גיל,
האמת שניסיתי פעם אחת עם תערובת קמחים נטולת גלוטן,הג׳חנונים עצמם יצאו דחוסים ופחות אורירים.

הגיבי
טל 09/12/2014 - 08:25

תודה על המתכון!
אפשרי לדעתך להחליף את המרגרינה בשמן זית?

הגיבי
עדי 09/12/2014 - 09:59

הי טל,
לא ניסיתי עם שמן זית.
מה שכן ניסיתי רק עם שמן קוקוס(ללא תוספת המרגרינה)היה קשה יותר לעבוד עם הבצק,הטעם מעט שונה ,יצא טעים!

הגיבי
יעל הרמן 26/05/2015 - 21:14

אפשר להחליף את כל הכמות בחמאה? איך זה יוצא?
תודה רבה !

הגיבי
ליאה 09/07/2015 - 08:30

אני הכנתי עם חמאה מזוקקת …מה שנקרא גהי אצל ההודים או סמנה אצל התימנים ויוצא טעים מאוד..
וחצי קמח מלא חצי קמח רגיל ..

הגיבי
נורית 14/08/2015 - 11:47

מרגרינה…?…..

הגיבי

השאירי תגובה