גבינת ריקוטה טבעונית

גבינת ריקוטה טבעונית

כבר הרבה זמן שאני מחפשת תחליף לגבינת ריקוטה. גבינה שלא אצטרך להוציא עליה הון בקניית אגוזים למינהם ולהתבאס על כמות הקלוריות שהיא מכילה. אז מצאתי מתכון ברשת, של השפית המוכשרת קלואי קסקרולי שעושה את זה בקלות ובמהירות ומבלי לתפשר על הטעם. הנה המתכון, השמטתי שני מרכיבים כדי להפוך את הגבינה לקלה יותר להכנה וזולה יותר בכיס. אז הנה – גבינת ריקוטה טעימה וחסכונית בקלוריות 🙂

מצרכים

1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
2-3 שיני שום
1 חבילת טופו, 300 גרם חתוכה לקוביות גסות
2 כפות מיץ לימון
½1 כפיות מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם 2 כפות שמן עד שהוא רך ושקוף. מכניסים למעבד מזון את שאר המרכיבים ואת הבצל המטוגן וטוחנים (בערך דקה) עד שמגיעים למרקם הרצוי. אפשר לטעום ולתקן טעמים.
הגבינה מצויינת כתוספת לפיצה או בלזניה ולמילוי קנלוני. אפשר להעשיר אותה עם עלי תרד מאודים או בזיליקום טרי.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

10 תגובות

לי 20/08/2016 - 22:04

מעולה, יצא ממש טעים!

הגיבי
תיאבון בריא 21/08/2016 - 08:40

כיף לשמוע! תודה שחזרת לדווח 🙂

הגיבי
ריקי ג'אן 05/10/2017 - 22:22

יצא אליפות. כל מי שטועם מתמכר

הגיבי
תיאבון בריא 08/10/2017 - 15:44

תודה, כיף לשמוע!

הגיבי
רויטל 13/03/2018 - 19:13

אם אני רוצה גבינה לעוגה גם לתגן בצל?

הגיבי
תיאבון בריא 15/03/2018 - 10:29

היי, אני חושבת שלעוגה כדאי להשתמש בגבינה אחרת… יש ריקוטה מוכנה של חברת משומשו בחנויות. ואיפילו הייתי מנסה עם גבינת הסויה החדשה של תנובה.

הגיבי
שירי 17/04/2018 - 09:29

היי! האם הטופו צריך להיות מהסוג הקשה או הרך? תודה 🙂

הגיבי
עינב 18/12/2019 - 20:02

מעולה!!!! ממש קל להכנה ומאוד מאוד טעים. תודה!

הגיבי
אוריאל 20/11/2020 - 11:51

אפשר להכין את זה בבלנדר ידני?

הגיבי
תיאבון בריא 20/11/2020 - 18:23

היי אוריאל, אם התכוונת לבלנדר מוט אז נראה לי שלא כי אז זה ייצא משחה ויהיה קשה לטחון את הכל. אבל אפשר בעזרת קצת מאמץ ועם מזלג למעוך למרקם כמו בתמונה.

הגיבי

השאירי תגובה