גבינת קשיו

של מיכל דינר

גבינת קשיו בסיסית"גבינת" קשיו בסיסית לבנבנה, קלה להכנה.

מצרכים

כוס קשיו טבעי
מים
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית כתית מעולה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

משרים את הקשיו בקערה עם הרבה מים לארבע עד שמונה שעות, בטמפרטורת החדר.
מסננים ושוטפים את הקשיו, ושמים בבלנדר.
מוסיפים מים לכשליש מגובה הקשיו בבלנדר, את מיץ הלימון השמן והמלח ומבלנדרים למרקם של גבינה.
טועמים ומוסיפים מלח או לימון לפי הטעם

*נהדר לאכילה על פרוסת חלה טרייה, פרוסת עגבניה אדומה ופלפל גרוס טרי.

אופציות נוספות:
אפשר להוסיף חופן של עשבי תיבול לפי הטעם כמו: בזיליקום, זעתר, פטרוזיליה, שמיר.
אפשר להוסיף שום, בצל מטוגן, זיתים.
אפשר להוסיף פחות או יותר מים למרקם על פי הטעם האישי.
מחזיק כמה ימים בקירור בצנצנת סגורה.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

21 תגובות

ולרי בראל 25/09/2015 - 16:26

מה בעצם קורה לגבינה במקרר?
הרי אין בזה כלום שמתקלקל
וכמה ימים זה כמה ימים? ?

הגיבי
יערה 30/08/2016 - 21:32

בכמה כוסות מים משרים את הקשיו?
ובבלנדר כששמים את הקשיו אז שליש מים שיכסו את הקשיו נכון?? כמה כוסות בערך זה שליש?

הגיבי
מיכל 28/03/2016 - 17:14

מכיון שמדובר באגוזים, אז יש להם נטייה להתקלקל/להתעפש, בעיקר אחרי עיבוד,
כך שחייבים להחזיק בקירור.
למספר ימים הכוונה שלא הייתי מסתכנת ביותר מ-4 ימים בקיץ.

הגיבי
tzruyal@gmail.com 05/05/2016 - 10:32

היי,
להכנה כדאי להשתמש במים בהם הקשיו הושרו או במים טריים?
תודה(:

הגיבי
תיאבון בריא 05/05/2016 - 12:15

במים טריים.

הגיבי
כינוי חסר ;) 15/03/2017 - 22:55

טריים

הגיבי
מורן 15/08/2019 - 20:02

איך יצא לך מרקם כול כך חלק?

הגיבי
פזית 07/06/2016 - 12:49

אפשר להוסיף שמרי בירה ? אם כן, כמה ?

הגיבי
תיאבון בריא 14/06/2016 - 10:59

אפשר,בטח. לפי טעמך האישי

הגיבי
אביבה 13/06/2016 - 21:03

אם השארתי את הקשיו במים יממה והם השחירו טיפה. כדאי להשתמש בהם?

הגיבי
תיאבון בריא 14/06/2016 - 11:00

שווה להריח ואפילו לטעום. אם הריח בסדר והטעם גם אין בעיה להשתמש.

הגיבי
כינוי חסר ;) 15/03/2017 - 22:55

עדיף שלא חח

הגיבי
נטלי 28/06/2016 - 06:16

שלום
רציתי לשאול האם אפשרי להכין כמות "מכובדת" להקפיא ופשוט להפשיר לפי הצורך???
תודה

הגיבי
ליזי 24/09/2016 - 15:15

יצא נהדר.
הכנתי גם כממרח וגם כחלק מפשטידת גבינות וירקות טבעונית, ובשני המקרים יצא מעולה.

הגיבי
רחלי 17/11/2016 - 15:46

היי, תודה על המתכון 🙂
מאוד התרגשתי לנסות אבל יצא מאוד נוזלי ולא מזכיר בשום צורה מרקם גבינתי… מרגיש שזה מתאים לקינוח… לא יודעת מה עשיתי לא נכון כי פעלתי בדיוק לפי המתכון. לא נורא בכל מקווה היה שווב לנסות

הגיבי
תיאבון בריא 17/11/2016 - 17:33

הי רחלי. אני מצטערת לשמוע. בפעם הבאה, תוסיפי מים בהדרגה עד שהמרקם יהיה לטעמך. לגבי קינוח – זה תלוי בכמות המלח והלימון שאת שמה 🙂

הגיבי
אלינור 16/04/2017 - 00:05

היי אפשר להכין את זה מקשיו שכבר טחונים דק?

הגיבי
אביה 17/08/2017 - 21:43

היי, האם חובה להשתמש בשמן זית? שמן אחר לא יעבוד? (לא אוהבת שמן זית)
אפשר להכין מזה גם גבינת שקדים? אגוזים וכו'?

הגיבי
שרית 06/05/2018 - 00:23

שלום
תודה על המתכון
אני מעוניינת להמיר את הגבינה בעוגת גבינה קרה(בסקויטים וכו..)
שייך ?
תודה רבה
שרית

הגיבי
אירית אורן 03/08/2019 - 21:12

לידיעתכם, ב"אדונית התבלינים" בפרדס חנה, כשהוא שמע שאני קונה קשיו בשביל לטחון לגבינה, מכר לי קשיו שבור במחיר יותר זול. 🙂 שבוע טוב

הגיבי
רבקה טטרואשוילי 10/11/2020 - 19:39

ממליצה להשרות את הקשיו במים שעברו הרתחה וקירור כדי למנוע קלקול וכמובן לכסות.

הגיבי

השאירי תגובה