"גבינת" קשיו בסיסית לבנבנה, קלה להכנה.
מצרכים
כוס קשיו טבעי
מים
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית כתית מעולה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
משרים את הקשיו בקערה עם הרבה מים לארבע עד שמונה שעות, בטמפרטורת החדר.
מסננים ושוטפים את הקשיו, ושמים בבלנדר.
מוסיפים מים לכשליש מגובה הקשיו בבלנדר, את מיץ הלימון השמן והמלח ומבלנדרים למרקם של גבינה.
טועמים ומוסיפים מלח או לימון לפי הטעם
*נהדר לאכילה על פרוסת חלה טרייה, פרוסת עגבניה אדומה ופלפל גרוס טרי.
אופציות נוספות:
אפשר להוסיף חופן של עשבי תיבול לפי הטעם כמו: בזיליקום, זעתר, פטרוזיליה, שמיר.
אפשר להוסיף שום, בצל מטוגן, זיתים.
אפשר להוסיף פחות או יותר מים למרקם על פי הטעם האישי.
מחזיק כמה ימים בקירור בצנצנת סגורה.
שתפי:
23 תגובות
מה בעצם קורה לגבינה במקרר?
הרי אין בזה כלום שמתקלקל
וכמה ימים זה כמה ימים? ?
בכמה כוסות מים משרים את הקשיו?
ובבלנדר כששמים את הקשיו אז שליש מים שיכסו את הקשיו נכון?? כמה כוסות בערך זה שליש?
מכיון שמדובר באגוזים, אז יש להם נטייה להתקלקל/להתעפש, בעיקר אחרי עיבוד,
כך שחייבים להחזיק בקירור.
למספר ימים הכוונה שלא הייתי מסתכנת ביותר מ-4 ימים בקיץ.
היי,
להכנה כדאי להשתמש במים בהם הקשיו הושרו או במים טריים?
תודה(:
במים טריים.
טריים
איך יצא לך מרקם כול כך חלק?
אפשר להוסיף שמרי בירה ? אם כן, כמה ?
אפשר,בטח. לפי טעמך האישי
אם השארתי את הקשיו במים יממה והם השחירו טיפה. כדאי להשתמש בהם?
שווה להריח ואפילו לטעום. אם הריח בסדר והטעם גם אין בעיה להשתמש.
עדיף שלא חח
שלום
רציתי לשאול האם אפשרי להכין כמות "מכובדת" להקפיא ופשוט להפשיר לפי הצורך???
תודה
יצא נהדר.
הכנתי גם כממרח וגם כחלק מפשטידת גבינות וירקות טבעונית, ובשני המקרים יצא מעולה.
היי, תודה על המתכון 🙂
מאוד התרגשתי לנסות אבל יצא מאוד נוזלי ולא מזכיר בשום צורה מרקם גבינתי… מרגיש שזה מתאים לקינוח… לא יודעת מה עשיתי לא נכון כי פעלתי בדיוק לפי המתכון. לא נורא בכל מקווה היה שווב לנסות
הי רחלי. אני מצטערת לשמוע. בפעם הבאה, תוסיפי מים בהדרגה עד שהמרקם יהיה לטעמך. לגבי קינוח – זה תלוי בכמות המלח והלימון שאת שמה 🙂
היי אפשר להכין את זה מקשיו שכבר טחונים דק?
היי, האם חובה להשתמש בשמן זית? שמן אחר לא יעבוד? (לא אוהבת שמן זית)
אפשר להכין מזה גם גבינת שקדים? אגוזים וכו'?
שלום
תודה על המתכון
אני מעוניינת להמיר את הגבינה בעוגת גבינה קרה(בסקויטים וכו..)
שייך ?
תודה רבה
שרית
לידיעתכם, ב"אדונית התבלינים" בפרדס חנה, כשהוא שמע שאני קונה קשיו בשביל לטחון לגבינה, מכר לי קשיו שבור במחיר יותר זול. 🙂 שבוע טוב
ממליצה להשרות את הקשיו במים שעברו הרתחה וקירור כדי למנוע קלקול וכמובן לכסות.
האם אפשר להרתיח את הקשיו במקום להשרות אותם?
לא חושבת. ההשריה מרככת אותם. הרתחה לא תרכך אותם