חבר לעבודה עושה את צעדיו בדרך לטבעונות. אתמול הוא סיפר לי שמתחשק לו לנגב פיתה בגבינת לאבנה. מיד סיפרתי לו על הממרח הטעים והמיוחד שלמדתי להכין בסדנא של אורי שביט. כל כך פשוט וכל כך טעים, ומרגיש בדיוק כמו לבאנה רגילה.
הנה המתכון, אין כמויות מדוייקות, כי הכל זה עניין של טעם אישי, אם אוהבים חמוץ יותר או חמוץ פחות, יותר זעתר או פחות שמן, כל אחד והעדפות שלו.
מצרכים
1 חב׳ טופו משי
תבלין זעתר
מיץ מלימון אחד
שמן זית
מלח
מים
לקישוט:
זעתר ופפריקה ושמן זית
אופן ההכנה
חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומכניסים למעבד מזון.
מתחילים לטחון ותוך כדי מוסיפים מעט שמן ואת תבלין הזעתר.
מחכים שהתערובת תתחיל להיות גבינתית. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח.
אם לא רוצים הרבה שמן, אפשר להוסיף מעט מים או עוד מיץ לימון.
מבלנדרים, טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!
שתפי:
17 תגובות
הי
עשיתי ויצא מעולה
כמה זמן יכול להשאר במקרר?
לא סגורה על זה אבל בערך 3-4 ימים במקרר, בכלי אטום.
אוף, יצא לי ממש נוזלי! לא במרקם גבינה 🙁
יש רעיונות לתיקון?
כן 🙂 יש לי כמה רעיונות.
1. לשים את הגבינה בבד חיתול או גזה, להניח על מסננת ולתת לה להגיר נוזלים כמה שעות טובות.
2. להוסיף קורנפלור לגבינה – לא בטוחה עד כמה זה יעבוד
3. להוסיף עוד טופו, נניח לטחון אותו בנפרד ולהוסיף לגבינה הקיימת.
אשמח לשמוע איך יצא בסוף 🙂
רעות
היי, אפשר לדעתך עם בלנדר מוט?
לשים לב שמשתמשים בטופו משי. הוא ממש רך כך שבלנדר מוט יכולך לעבוד.
היי, האם אפשר להשתמש גם בטופו הרגיל? מאיפה ניתן להשיג טופו משי?
תודה.
אפשר, אבל במקרה של טופו רגיל צריך לטחון אותו היטב עד למרקם חלק. טופו משי אפשר להשיג בחנויות טבע (ואולי גם בסופרמרקטים) המשי לא נמצא בקירור.
תודה על המתכון! ושאלה- זאת אומרת שאם יש לי גוש של טופו, שמרגיש רך אבל ממש לא ממרח, בא בתוך מים והמוכר אמר להחליף מים כל יום ולהשתמש תוך 3 ימים, זה טופו רגיל? יעני לא משי?
האם אפשר להקפיא?
היי , הגיע הקיץ ובא לי לאבנה.. אבל טבעונית אז ממש תודה על המתכון ! שאלה יש לך רעיון איך לעשות בסוף מאותו מתכון כדורי לאבנה שיכנסו לצינצנת עם שמן זית ?
אין לי משהו בשלוף, אבל יש את המתכון הזה של נטלי הולדינג שאפשר להיעזר בו:
http://thevlog.co.il/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%9C%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA/
זה המתכון המנצח עבורי מכל מה שקיים בעולם!!!
קל ופשוט להכנה וטעים כל כך!
מכינה לי פעם-פעמיים בשבוע, כל שבוע!
אוהבת בעיקר עם אינג'רה (שאפשר להשיג כמעט בכל מסעדה/חנות אתיופית)
ועוד פלוס גדול לשימוש בטופו משי – שהסוג שבא בקרטון, אפשר לשמור מחוץ למקרר לתקופה ארוכה,
כך שאם מוצאים מקום עם מבצע אטרקטיבי, אפשר "לנקות" את המדף ולקנות אספקה לחצי שנה 🙂
מ-ע-ו-ל-ה
היי 🙂
טופו רך של וילר יתאים כאן?:)
בגדול כן. יצא פחות רך כמו לאבנה אמיתית.
האם חבילת טופו הכוונה ל 300 גרם ? כמה מלח צריך וכמה שמן ?
תודה.
חבילת טופו משי מגיעה בכמות של כ-330 גרם. אבל כן, 300 גרם פלוס מינוס. מלח – לפי הטעם. הייתי מתחילה עם כפית שטוחה. אותו דבר עם הלימון, אני אוהבת יחסית הרבה לימון, אבל זה לגמרי עניין של טעם. שמן זית, הייתי שמה כף אחת בממרח עצמו ועוד קצת מזלפת מלמעלה.