עוד מתכון מופלא שעובר בירושה. הפעם זה מתכון שמאוד אהבתי בתור ילדה אך הפעמים שסבתא הייתה מכינה אותו היו נדירות מאוד. ולכן כל פעם שהיו דלקלעך (זהו שמם המקורי) הייתה סיבה אמיתית לחגיגה.
מצרכים לכ-24 יחידות
לבצק:
800 גרם קמח לבן
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח, שטוחות
300 גרם מרגרינה
1 קוביית שמרים (טרייה)
2-3 כוסות מי סודה פושרים
למילוי הגבינה:
2 חבילות טופוטי בסגנון גבינה (225 גרם כל אחת)
1 כפית תמצית וניל
1 קליפת לימון מגורדת, מלימון שלם
אבקת סוכר לפי הטעם
להברשה:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים (יישאר לכם המון מזה)
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק (מתחילים עם כוס אחת של סודה ומוסיפים בהדרגה לפי הצורך). לשים (במיקסר או ביד) עד שנוצר בצק אחיד, לא דביק ולא קשה מידי.
מכניסים לתפיחה במקרר, לפחות לשעתיים. עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בנתיים מכינים את מילוי הגבינה:
מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הגבינה, מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה עד שטעים
ומניחים בצד.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לריבוע גדול.
חותכים את הבצק לריבועים קטנים בגודל 8*8 ס"מ. מניחים במרכזו של כל ריבוע כפית גדושה של מילוי הגבינה.
חותכים כל ריבוע באלכסונים שלו, לא לחתוך עמוק מידי כדי שהמילוי לא יגלוש בזמן האפייה.
מקפלים כל פינה לפינה שמולה. אפשר להיעזר באיור למטה:
מדביקים פינה ירוקה לפינה ירוקה, ואח"כ מדביקים פינה ורודה לפינה הורודה שמולה.
צריך להיווצר מעיין גבינית בצורת עיגול.
מניחים על תבנית עם נייר פרגמנט משומן מעט ואופין בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות,
עד שהדלקלעך זהובים.
מוצאים מהתנור ומברישים בנוזל הסוכר: מערבבים היטב את המים החמים יחד עם הסוכר.
בתיאבון!
2 תגובות
היי ,
תחליף למרגרינה ?
אפשר להמיר בשמן קוקוס. הנה טבלה של המרת מידות וכמויות:
המרת מידות: חמאה לשמן קוקוס