גבינה לבנה טבעונית

טוב, זה הכי קל בעולם, טעים, וממש מזכיר גבינה לבנה. במרקם, בטעם… ואפילו תוכלו לשדרג אותה בטעמים שונים כמו שום ושמיר, בזיליקום, עגבניות מיובשות וכל דבר אחר שבא לכם. המתכון הוא בסיסי, זה אפילו לא ממש מתכון, פשוט טכניקה מגניבה שעליה אפשר להתבסס. כל מה שתצטרכו זה מטחנת תבלינים קטנה (לי יש את זו) או בלנדר מוט (או הרבה שרירים ביידים ומטרפה).

מצרכים

טופו משי – Firm
לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

טוחנים 1/2 קופסא של טופו במטחנת תבלינים, מוסיפים לימון ומלח לפי הטעם, טוחנים שוב עד למרקם של גבינה לבנה.
זהו 🙂
לשמור במקרר בכלי אטום 4-5 ימים.

אה, והיא גם ממש דלה בקלוריות. רק 68 קלוריות ל-100 גרם.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

29 תגובות

נופר 05/08/2015 - 22:49

האם זה יכול לעבוד גם עם מעבד מזון או בלנדר לדעתך?

הגיבי
תיאבון בריא 05/08/2015 - 22:51

כן, ממש לכמה שניות, עד שאת מקבלת מרקם של גבינה, קרם.

הגיבי
סוניה 06/08/2015 - 10:07

טופו משי- מה זה? יעבוד גם עם טופו רגיל?

הגיבי
תיאבון בריא 06/08/2015 - 10:50

שמתי לינק, שתוכלי לראות איזה מוצר זה. זה מוצר חדש. הוא לא יהיה במקררים בסופר, אלא ליד. עם טופו רגיל ייצא ממרח עם טקסטורה לא חלקה כמו גבינה לבנה

הגיבי
רונן יעקב 22/10/2015 - 06:37

לאורך חיים טבעוני ועלי ללמוד הכנת גבינות על פיצוחים לא קלויים אשר ישמשו בסיס לסנדוויצ'ים .

תודה מראש
רונן יעקב

הגיבי
עירית 11/08/2015 - 11:09

כמה לימון וכמה מלח זה טעים?

הגיבי
תיאבון בריא 11/08/2015 - 11:43

זה עיניין של טעם אישי. תתחילי מקורט מלח וכפית לימון ותראי אם טעים לך. לא מספיק טעים, תוסיפי עוד קצת לימון/מלח. עד שאת אוהבת את התוצאה 🙂

הגיבי
מיכל 07/09/2015 - 13:27

יעבוד גם עם בלנדר מוט? אני רוצה להכין כמות קטנה…

הגיבי
תיאבון בריא 07/09/2015 - 13:38

לדעתי כן 🙂

הגיבי
טליה 08/10/2015 - 09:16

היה לי טופו רגיל במקרר. הוספתי מעט שמן זית וכוסברה. יצא ממש טעים! לא צריך גבינה! תודה!

הגיבי
מורן 07/02/2016 - 01:16

וואו. אני בשוק.
בדיוק היום קניתי הטופו הזה, ניסיתי לטעום אותו וחשבתי שזה מקולקל אבל אמרתי לעצמי "ניתן לו צ'אנס"… במקרה נתקלתי במתכון הזה ואצתי רצתי לנסות. פלאים מה שיצא מזה. הוספתי גם קצת חלב סויה מועשר וזה יצא מעדן 🙂
יא גואלת נפגעי טופו

הגיבי
דנית 20/02/2016 - 14:16

היי רעות,
את יודעת להגיד לי בבקשה מה התוקף של הגבינת טופו מרגע הפתיחה?? אני רוצה להכין לבן שלי לגן ולהשאיר לגננת במידה והילד ירצה גבינה לבנה.
אודה לתשובה ממך.
יום נעים

הגיבי
תיאבון בריא 20/02/2016 - 16:14

אם את מתכוונת לטופו – לדעתי משהו כמו 4 ימים במקרר. וכנ״ל גם לגבינה. 4-5 ימים במקרר בכלי סגור.

הגיבי
אורין דדוש 02/03/2016 - 16:35

אני יכולה להשתמש בטופו רגיל?

הגיבי
תיאבון בריא 02/03/2016 - 16:40

אני חושבת שזה יצא פחות ״גבינתי״. את יכולה לנסות, להוסיף לטופו הרגיל מים ולטחון בבלנדר ממש חזק כדי להשיג מרקם חלק ככל האפשר.

הגיבי
אלה 13/03/2016 - 22:31

אייפה ניתן לקנות את הסוג טופו הזה? לא מצאתי רישום באילו חנויות הוא משווק.. תודה:)

הגיבי
תיאבון בריא 14/03/2016 - 11:51

אני מוצאת אותו ב״מזרח ומערב״ בשוק הכרמל, באורגניק מרקט בשינקין תל אביב. אם אני זוכרת טוב מצאתי אותו גם ב-AmPm, ואני מקווה שאפשר למצוא אותו בעוד חנויות ובמיוחד בחנויות טבע. מה שבטוח – אל תחפשי אותו במקררים (ליד הטופו הרגיל), הוא לא צריך קירור. אני מקווה שעזרתי 🙂

הגיבי
אביטל 28/03/2016 - 10:50

מרגע פתיחת האריזה מה התוקף של הטופו?
במידה ואני משתמשת בחצי כמות כפי שרשום.

הגיבי
אביטל 28/03/2016 - 10:51

ועוד שאלה,
יש בשוק מגוון של טופו,
מהו הטופו הכי טוב לשימוש?

הגיבי
תיאבון בריא 28/03/2016 - 13:22

החצי השני, זה שאת לא משתמשת בו לגבינה, במיכל סגור לדעתי יחזיק משהו כמו 4 ימים במקרר. בשביל הגבינה הזו מומלץ טופו משי, ההוא שלא צריך קירור. ברשימת המצרכים יש לינק לאיך שהאריזה נראית.

הגיבי
אורן 22/04/2016 - 10:40

אני רוצה לנסות להימנע ממוצרי חלב ומחפש תחליפים. כמה שאלות כלליות לגבי טופו אם אפשר
1. מה יש בתוך קופסת טופו המדינה שבמתכון. האם זה נוזל, מוצק, ממרח או משהו אחר?
2. שאלו לפני האם אפשר להשתמש בטופו "רגיל". מה זה טופו רגיל? האם אפשר לינק למוצר כזה, ומה הוא מכיל?
3. מה סדרי גודל המחירים?

תודה רבה

הגיבי
טובה 01/06/2016 - 11:01

ממליצה לטחון עם הטופו לימון עם הקליפה. לימון בינוני עם חבילת טופו. זה נהדר.
אני מוסיפה גם שום ושמיר. ממרח טעים מאד

הגיבי
נעה 30/08/2016 - 14:27

כל כך התרגשתי לראות מתכון כל כך פשוט לדבר כל כך נחוץ!! ולצערי הרב מאודד מאוד מאוד לקחתי כף גדושה ולקחתי לפה בשמחה, עד שלפתע הטעם לוואי הנורא והמרושע הופיע! רע ומר הטעם הנורא.. לא משנה מה עשיתי דבר לא השתנה..

הגיבי
תיאבון בריא 04/09/2016 - 15:36

אוי, בעסה לשמוע. אם הטעם כל כך חזק, אפשר לנסות לשים תוספות עם טעם חזק. לדוגמא, עגבניות מיובשות ובזיליקום, הרבה לימון וזעתר, הרבה שום ושמיר…

הגיבי
רני 11/12/2016 - 11:20

תודה.
הכנתי בבלנדר. קצת מים, לימון מלח. מרקם גבינה מעולה.
מעל הוספתי המון זעתר ושמן זית. טעים מאד.

הגיבי
היי 30/06/2019 - 19:30

היי אפשר לוותר על הלימון?

הגיבי
תיאבון בריא 05/07/2019 - 09:47

אפשר, זה עיניין של טעם. המטרה היא להגיע לטעם של גבינה לבנה. המתכון נכתב לפני שהיה את המגוון שיש בחנויות כיום. אז אפשר להכין בבית או לרכוש בסופר.

הגיבי
ספיר 19/05/2020 - 08:56

יש לזה טעם לוואי כמו של תחליפי הגבינות הקנויות? קשה לי מאוד-מאוד עם טעמי לוואי, עדיין צריכה משהו שיחליף את גבינת הסקי שאני כל כך אוהבת אבל אסור לי לאכול 🙁
אסור לי תבלינים יותר מלימון, מלח וקצת שמן זית. אשמח לעזרה!

הגיבי
תיאבון בריא 20/05/2020 - 14:21

היי ספיר, זה לא כמו גבית סקי. אבל זה קרוב. עם איזון טעמים של לימון ומלח זה ייצא טעים. הייתי מוסיפה גם עגבניה מרוסקת, משדרג ממש.

הגיבי

השאירי תגובה