בראוניז צ׳ילי ללא אפיה

בראוניז צ'ילי

למי שמתחשק בראוניז ללא אפייה, כזה שיש בו המון דברים טובים כמו אגוזים ותמרים. עם טוויסט מגניב של פפריקה מעושנת, שלא מרגישים כמעט ופירורי צ'ילי מלמעלה. מתוק-מריר-חריף. שילוב מצויין.

מצרכים

2 כוסות אגוזי מלך
½2 כוסות תמרים קצוצים ששרו במים חמים כרבע שעה
2 כפות פשתן טחון
1 כוס קקאו איכותי
1 כפית של פפריקה מעושנת
1 כפית קינמון
¼ כפית של מלח אטלנטי

לגאנש שוקולד
¼ כוס שמן קוקוס מומס
½ כוס קקאו איכותי
2 כפות סילאן
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית קינמון
2-3 כפות חלב סויה, במידה ויוצא יבש מידי. לא חובה.
1 כפית צ׳ילי גרוס לקישוט – לא חובה

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים את האגוזים יחד עם הפפריקה, הפשתן והקינמון עד לתערובת אחידה וקצוצה.
מוסיפים את כוס הקקאו וטוחנים עוד כ-10 שניות, מוסיפים את התמרים המסוננים ממים וטוחנים עוד 2-3 פעמים, עד שהתערובת מתאחדת. זה יהיה עיסתי מאוד ודביק, תשתמשו במרית. מעבירים את התערובת לתבנית בינונית משומנת (אני השתמשתי בתבנית פיירקס מרובעת) ומשטחים את התערובת.
מכינים את הגאנש: מערבבים היטב, בעזרת מטרפה את כל חומרי הגאנש בקערה ויוצקים על תערובת הבראוניז.
מכניסים למקרר עד להתייצבות, לפחות שעתיים או כחצי שעה במקפיא.
חותכים מאחסנים בכלי אטום ואוכלים בהנאה.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן