למי שמתחשק בראוניז ללא אפייה, כזה שיש בו המון דברים טובים כמו אגוזים ותמרים. עם טוויסט מגניב של פפריקה מעושנת, שלא מרגישים כמעט ופירורי צ'ילי מלמעלה. מתוק-מריר-חריף. שילוב מצויין.
מצרכים
2 כוסות אגוזי מלך
½2 כוסות תמרים קצוצים ששרו במים חמים כרבע שעה
2 כפות פשתן טחון
1 כוס קקאו איכותי
1 כפית של פפריקה מעושנת
1 כפית קינמון
¼ כפית של מלח אטלנטי
לגאנש שוקולד
¼ כוס שמן קוקוס מומס
½ כוס קקאו איכותי
2 כפות סילאן
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית קינמון
2-3 כפות חלב סויה, במידה ויוצא יבש מידי. לא חובה.
1 כפית צ׳ילי גרוס לקישוט – לא חובה
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את האגוזים יחד עם הפפריקה, הפשתן והקינמון עד לתערובת אחידה וקצוצה.
מוסיפים את כוס הקקאו וטוחנים עוד כ-10 שניות, מוסיפים את התמרים המסוננים ממים וטוחנים עוד 2-3 פעמים, עד שהתערובת מתאחדת. זה יהיה עיסתי מאוד ודביק, תשתמשו במרית. מעבירים את התערובת לתבנית בינונית משומנת (אני השתמשתי בתבנית פיירקס מרובעת) ומשטחים את התערובת.
מכינים את הגאנש: מערבבים היטב, בעזרת מטרפה את כל חומרי הגאנש בקערה ויוצקים על תערובת הבראוניז.
מכניסים למקרר עד להתייצבות, לפחות שעתיים או כחצי שעה במקפיא.
חותכים מאחסנים בכלי אטום ואוכלים בהנאה.
בתיאבון!