בראוניז פאדג’ שוקולד-תפוז

אני אוהבת כשדברים מוציאים מאנשים רגשות קיצוניים. או שאתה חולה על זה, או שאתה מתעב את זה. אין באמצע.

תל אביב. אני כמובן חולה עליה; אתם כבר יודעים את זה. עדיין אוהבת אותה בדיוק כמו שאהבתי אותה בביקור הראשון שלי בעיר, לפני שנים רבות ובנסיבות קצת הזויות, שאולי אספר לכם עליהן בפעם אחרת. המתעבים אותה לפעמים מכנים אותה מסריחה, מזוהמת ורועשת, לפעמים סנובית ופלצנית, ואני כל פעם בוכה קצת בלב. אל תדברו ככה על אהובתי. אתם פשוט לא מבינים אותה.

ליצ'י. איכס. לא, אני ממש לא הולכת לאכול את הדבר הזה שבא בדיוק באותה הצורה, הצבע, הגודל והמרקם של גלגל עין, ועוד מצחין כמו גיהינום. אני עדיין לא משוכנעת שזה פרי אמיתי בכלל. קחו את זה מפה ותנו לי לנשום את זיהום האויר שלי בשקט. תודה.

נעלי קרוקס. אני מתה עליהם ולא אכפת לי מה תגידו. הם הכי נוחים בעולם ורוב הדגמים נטולי עור של בעלי-חיים, ואלה שני יתרונות עצומים בעיניי. כרגע אני נועלת זוג נעלי בית שלהם שקניתי בסביבות 2001 והם עדיין בריאים ושלמים. ואני לא רוצה לספר לכם כמה זוגות של סנדלים שלהם יש לי בארון, מחכים לקיץ.

מוסיקת אופרה. לא. לא. בבקשה תכבו את זה. בבקשה. אני אתן לכם כל מה שתרצו, רק אל תכריחו אותי לשמוע את זה.

שוקולד עם תפוז. אם אתם מהאנשים האלה שמתעבים את שילוב הטעמים הזה, אני באמת מצטערת אבל אני לא בטוחה אם נוכל להמשיך להיות חברים.

המתכון הזה לא דורש השקעת זמן גדולה, ואני גאה בו במיוחד כי הצלחתי לשחק עם הרכיבים כך שאין צורך בתוספת שמן – והבראוניז יוצאים פאדג'יים ונימוחים. השוקולדיות והתפוזיות ממלאים את כל הבית בניחוחות של חורף, ושילוב הטעמים והמרקם הרך והלח יוצרים ביס פשוט מושלם.

בטח יש לכם תפוז בבית ממש עכשיו, אז בואו ניגש לעבודה.

רכיבים: (לתבנית בגודל 30X20 ס"מ)

200 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו (אתם יכולים גם לגנוב קוביה או שתיים ולהשתמש ב-180 גרם. זה לא מה שאני עשיתי, כמובן. אני בחיים לא הייתי עושה כזה דבר.)

1/2 1 כוסות קמח (אני השתמשתי ב-3/4 כוס קמח לבן ו-3/4 כוס קמח מלא)

3/4 כוס סוכר חום (אם אתם אוהבים סופר-מתוק, אפשר להגדיל לכוס שלמה)

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס קרם קוקוס (אם זה מסוג הדברים שמדאיגים אתכם – אל דאגה, טעם הקוקוס לא מורגש בכלל בבראוניז)

2/3 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר או דברים אחרים (גם טעמו לא מורגש)

כפית תמצית וניל

מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד (כ-1/2 כוס מיץ)

אופציונלי: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X20 ס"מ (תבנית של טוסטר אובן יכולה לעבוד מצוין).

שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו בקערת מתכת (או בסיר קטן) שמונחת בתוך סיר עם מים רותחים.

בינתיים, מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אפקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.

כשהשוקולד נוזלי לגמרי, שופכים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים היטב. מורידים את הקערה מהאש ומערבבים פנימה גם את רסק התפוחים ותמצית הוניל, עד שנוצרת בלילה אחידה.

שופכים את בלילת השוקולד ואת מיץ התפוזים והגרידה לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן.

שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).

לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן