בראוניז טבעוני

של בלומה אדלר

ברואניז טבעוני

במסגרת הפרוייקט של אמא שלי ״בואי ואהפוך כל מאכל ילדות שאת אוהבת לטבעוני״, הפעם היא טיבענה את עוגת הבראוניז האהובה עליי ביותר בעולם! היא הייתה מכינה אותה פעם בשנה, תמיד בפסח, ואפשר להגיד שבגלל בזכות העוגה הזו פסח הוא אחד החגים האהובים עליי.
לאחר מספר נסיונות טיבעון, אמא שלי הגיעה למרקם ולטעם המדוייק של העוגה של פסח. זה מאוד משמח כי לעוגה הזו התגעגעתי הכי הרבה מאז המעבר לטבעונות. לא ניסיתי (וגם לא אמא) איך זה מסתדר עם קמח רגיל, אני אישית מעדיפה את הגרסה הזו עם הקמח מצות.

מצרכים לגרסה המקורית

¾ כוס שמן
1 מיכל שמנת סויה לבישול ולאפייה
2 כוסות סוכר
½ כוס קקאו
½1 כוס קמח מצה
½ כפית מלח

מצרכים לגרסה השנייה

½ כוס שמן
½ כוס חלב סויה
2 כוסות סוכר, למי שאוהב פחות מתוק אפשר לשים ½1 כוסות
113 גרם רסק תפוחים לא ממותק (גביע אחד)
½ כוס קקאו
1 כוס קמח מצה
½ כפית מלח – לא לשכוח

שניה לפני שמתחילים

ההבדל בין שתי הגרסאות הוא שבאחת יש שמנת סויה של אלפרו ובשניה חלב סויה. ההבדל נובע מזה שלא מצאנו שמנת לבישול של אלפרו כשרה לפסח ולכן אילתרנו עם הדברים שיש לנו בבית. שתי הגרסאות יוצאות מעולה.

אופן ההכנה

בקערה (עדיף מיקסר) מערבבים היטב את השמן, השמנת או החלב, והסוכר, עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את רסק התפוחים (במידה ומכינים את הגרסה השניה) וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה את הקקאו (יש לו נטייה להתפזר, אז בזהירות), וממשיכים לערבל היטב עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את קמח המצה והמלח בהדרגה תוך כדי ערבול. את הבלילה שנוצרה מעבירים לתבנית מלבנית בינונית ואופים בחום של 180 מעלות בין חצי שעה לארבעים דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מחכים שהעוגה תתקרר לגמרי ורק אז טועמים וזוללים.

בתיאבון בריא 🙂

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

25 תגובות

ענת 12/04/2016 - 12:06

יכול להיות שיש יותר סוכר מקמח?

הגיבי
תיאבון בריא 12/04/2016 - 14:12

כן, הבראוניז הזה מתוק 🙂

הגיבי
רוני 20/04/2016 - 15:33

באיזה שמנת סויה השתמשת?

הגיבי
תיאבון בריא 20/04/2016 - 16:34

שמנת סויה לבישול של אלפרו.

הגיבי
רוני 20/04/2016 - 17:34

תודה! חג שמח 🙂

הגיבי
תמר 21/04/2016 - 11:19

הי רעות, תודה על המתכון הפשוט 🙂
מהי הכמות של שמנת הסויה?
בנוסף- האם לדעתך אפשר להוריד מכמות הסוכר? (מעדיפה לא מתוק מדי).

הגיבי
תיאבון בריא 21/04/2016 - 13:01

הי. מיכל של שמנת סויה – נראה לי שזה 200 מ״ל. אנסה עם רסק תפוחים במקום שמנת (אחזור לדווח). לדעתי אפשר להוריד מכמות הסוכר, אבל קחי בחשבון שהקטע של העוגה זה שהיא מתוקה 🙂 בייתי יורדת לכוס ורבע… לא ניסיתי אז לא יכולה להבטיח תוצאה 🙂

הגיבי
צרויה 26/04/2016 - 23:35

???? מה קרה למתכון?! הכנתי את העוגה בערב פסח יצא פצצה ועכשיו אני נכנסת ללינק והכל שונה.. חלב סויה ולא שמנת?! רסק תפוחים?? איפה המתכון המקורי שהיה פה לפני כמה ימים? ?????? צריכה להכין את זה שוב דחוףףףףףףף והמתכון פה שונה לגמרי.. תודה(;

הגיבי
תיאבון בריא 27/04/2016 - 08:16

היי צרויה – קודם כל, לקחת נשימה עמוקה 🙂 שמחה לשמוע שיצא פצצה! לא מצאתי שמנת כשרה לפסח לכן שינינו קצת את המתכון שיתאים למצרכים שיש לנו בבית. גם הוריאציה הזו יוצאת ממש טוב – כיף לשמוע שיצא טוב, אז הנה המתכון המקורי, וגם אעדכן בפוסט עצמו 🙂
הוראות ההכנה זהות.
¾ כוס שמן
1 מיכל שמנת סויה לבישול ולאפייה
2 כוסות סוכר
½ כוס קקאו
½1 כוס קמח מצה
½ כפית מלח

חג שמח!!! רעות.

הגיבי
צרויה 06/06/2016 - 07:10

מנסה שוב.. גרסה לא כשרה לפסח לימים רגילים.. פשוט להחליף את הקמח מצה באותה כמות? ואיזה קמח מומלץ במקומו? תודה רבה(;

הגיבי
תיאבון בריא 06/06/2016 - 10:38

היי שוב 🙂 אמא שלי מכינה את העוגה בכל יומות השנה עם קמח מצה כך שאני לא יודעת להגיד איך זה ייצא עם קמח רגיל… הייתי מתחילה בלנסות להחליף את הקמח בקמח רגיל בטותה כמות. חוצמזה, אני יודעת שאפשר למצוא קמח מצה כל השנה בסופרים (ליד מוצרי האפיה – אם אינני טועה).

הגיבי
צרויה 27/04/2016 - 11:28

תודה רעות(; האמת שהחלפתי את השמנת סויה שלא מצאתי בשמנת קוקוס של אלפרו וזה נתן טעם קוקוסי כיפי לעוגה.. חג שמח תודה על העזרה! מתכון מנצח(;

הגיבי
צרויה 29/04/2016 - 11:59

היי רעות, כדי להכין גרסה לא לפסח אפשר פשוט להחליף את הקמח מצות בקמח לבן או (עדיף) בקמח כוסמין מלא? תודה(;

הגיבי
צרויה 04/05/2016 - 09:59

היי רעות,
אשמח לעזרתך.. כדי להכין גרסה לא לפסח אפשר פשוט להחליף את הקמח מצות בקמח לבן או (עדיף) בקמח כוסמין מלא? תודה(;

הגיבי
איבי 27/03/2017 - 12:54

היי רעות;
האם ניתן להקפיא?

הגיבי
ויקי 28/03/2017 - 12:34

ניתן להוסיף אגוזים? ואם כן באיזה שלב?

הגיבי
תיאבון בריא 30/03/2017 - 08:08

הייתי מוסיפה אחרי שהבלילה כבר בתבנית, מפזרת מלמעלה. הם יישקעו מעט. ואם לא אז תדחפי אותם מעט לבלילה.

הגיבי
LILA 03/04/2017 - 09:27

בוקר טוב, נראה לך שהעוגה תתאים כבסיס לעוגת קרמבו? אני רוצה להכין את המתכון שקיים פה באתר של "עוגת קרמבו טבעונית משגעת" ומנסה להתאים אותה לפסח….

הגיבי
תיאבון בריא 03/04/2017 - 19:48

מעולם לא הכנתי את עוגת הקרמבו 🙂 אבל נראה לי שזה יתאים. הבראוניז יוצאת רכה וספוגית כמו שאני מדמיינת את הבסיס של עוגת הקרמבו. רק שימי לב לא לאפות את הבראוניז יתר על המידה שהקצוות לא יהיו קשים מידי.הייתי מכינה את הבראוניז יום קודם נותנת לה להתייצב לילה במקרר.

הגיבי
LILA 04/04/2017 - 12:41

תודה רבה 🙂

הגיבי
חני 08/04/2017 - 17:02

יצא מצוין. במקום רסק תפוח עץ שמתי גביע אחד של אלפרו וניל. וגם כפית בערך של תמצית וניל. פלוס קרם שוקולד מלמעלה, מחפיסת שוקולד מומסת במיקרו עם שתי כפות קרם קוקוס….

הגיבי
ל 14/04/2017 - 13:28

רק רציתי להגיד שאיזה כיף לך שאמא שלך עושה את כל זה בשבילך, וכל הכבוד לה!

הגיבי
מרים חיים 05/04/2020 - 13:50

רציתי לשאול:
1. האם יש תחליף לרסק תפוחים ?
2. במידה ואני רוצה את העוגה אוורירית יותר האם הפתרון הוא פשוט לשים אבקת אפיה ?
3. איזה כוס מדובר במתכון ?
תודה רבה!

הגיבי
תיאבון בריא 05/04/2020 - 14:35

היי
1. לא נראה לי, זה אמור להחליף ביצה והוא הכי נייטרלי שיש – אפשר אולי בננה אבל אז זה ייתן אופי אחר לעוגה.
2. האמת, שאני ממש לא יודעת, אבל חלק מהקטע של העוגה שהיא דחוסה ומרוכזת.
3. כוס מדידה רגילה. או כל כוס אחרת שעל פיה את עובדת.

הגיבי
Rima 11/04/2020 - 22:27

אני אופה אותה בטוסטר אובן לפי המתכון המקורי ואני חושבת שבגלל זה היא נשרפה מלמעלה, הבעיה היא שהיא גם נשרפה מלמעלה וגם כשהכנסתי מזלג הוא לא יצא יבש. השארתי אותה בתנור עוד איזה עשרים דק ועדיין לא יצא מזלג יבש וגם אני רואה בצידי התבנית (זכוכית שקופה) בועות כאילו מים רותחים. אני מניחה שזה השמן.
הורדתי קומה בטוסטר אובן ושמתי לעוד 15 דק וזה רק נשרף שוב ושום דבר אחר לא השתנה )׳: )׳: )׳: )׳:

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן