במסגרת הפרוייקט של אמא שלי ״בואי ואהפוך כל מאכל ילדות שאת אוהבת לטבעוני״, הפעם היא טיבענה את עוגת הבראוניז האהובה עליי ביותר בעולם! היא הייתה מכינה אותה פעם בשנה, תמיד בפסח, ואפשר להגיד שבגלל בזכות העוגה הזו פסח הוא אחד החגים האהובים עליי.
לאחר מספר נסיונות טיבעון, אמא שלי הגיעה למרקם ולטעם המדוייק של העוגה של פסח. זה מאוד משמח כי לעוגה הזו התגעגעתי הכי הרבה מאז המעבר לטבעונות. לא ניסיתי (וגם לא אמא) איך זה מסתדר עם קמח רגיל, אני אישית מעדיפה את הגרסה הזו עם הקמח מצות.
מצרכים לגרסה המקורית
¾ כוס שמן
1 מיכל שמנת סויה לבישול ולאפייה
2 כוסות סוכר
½ כוס קקאו
½1 כוס קמח מצה
½ כפית מלח
מצרכים לגרסה השנייה
½ כוס שמן
½ כוס חלב סויה
2 כוסות סוכר, למי שאוהב פחות מתוק אפשר לשים ½1 כוסות
113 גרם רסק תפוחים לא ממותק (גביע אחד)
½ כוס קקאו
1 כוס קמח מצה
½ כפית מלח – לא לשכוח
שניה לפני שמתחילים
ההבדל בין שתי הגרסאות הוא שבאחת יש שמנת סויה של אלפרו ובשניה חלב סויה. ההבדל נובע מזה שלא מצאנו שמנת לבישול של אלפרו כשרה לפסח ולכן אילתרנו עם הדברים שיש לנו בבית. שתי הגרסאות יוצאות מעולה.
אופן ההכנה
בקערה (עדיף מיקסר) מערבבים היטב את השמן, השמנת או החלב, והסוכר, עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את רסק התפוחים (במידה ומכינים את הגרסה השניה) וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה את הקקאו (יש לו נטייה להתפזר, אז בזהירות), וממשיכים לערבל היטב עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את קמח המצה והמלח בהדרגה תוך כדי ערבול. את הבלילה שנוצרה מעבירים לתבנית מלבנית בינונית ואופים בחום של 180 מעלות בין חצי שעה לארבעים דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מחכים שהעוגה תתקרר לגמרי ורק אז טועמים וזוללים.
בתיאבון בריא 🙂
25 תגובות
יכול להיות שיש יותר סוכר מקמח?
כן, הבראוניז הזה מתוק 🙂
באיזה שמנת סויה השתמשת?
שמנת סויה לבישול של אלפרו.
תודה! חג שמח 🙂
הי רעות, תודה על המתכון הפשוט 🙂
מהי הכמות של שמנת הסויה?
בנוסף- האם לדעתך אפשר להוריד מכמות הסוכר? (מעדיפה לא מתוק מדי).
הי. מיכל של שמנת סויה – נראה לי שזה 200 מ״ל. אנסה עם רסק תפוחים במקום שמנת (אחזור לדווח). לדעתי אפשר להוריד מכמות הסוכר, אבל קחי בחשבון שהקטע של העוגה זה שהיא מתוקה 🙂 בייתי יורדת לכוס ורבע… לא ניסיתי אז לא יכולה להבטיח תוצאה 🙂
???? מה קרה למתכון?! הכנתי את העוגה בערב פסח יצא פצצה ועכשיו אני נכנסת ללינק והכל שונה.. חלב סויה ולא שמנת?! רסק תפוחים?? איפה המתכון המקורי שהיה פה לפני כמה ימים? ?????? צריכה להכין את זה שוב דחוףףףףףףף והמתכון פה שונה לגמרי.. תודה(;
היי צרויה – קודם כל, לקחת נשימה עמוקה 🙂 שמחה לשמוע שיצא פצצה! לא מצאתי שמנת כשרה לפסח לכן שינינו קצת את המתכון שיתאים למצרכים שיש לנו בבית. גם הוריאציה הזו יוצאת ממש טוב – כיף לשמוע שיצא טוב, אז הנה המתכון המקורי, וגם אעדכן בפוסט עצמו 🙂
הוראות ההכנה זהות.
¾ כוס שמן
1 מיכל שמנת סויה לבישול ולאפייה
2 כוסות סוכר
½ כוס קקאו
½1 כוס קמח מצה
½ כפית מלח
חג שמח!!! רעות.
מנסה שוב.. גרסה לא כשרה לפסח לימים רגילים.. פשוט להחליף את הקמח מצה באותה כמות? ואיזה קמח מומלץ במקומו? תודה רבה(;
היי שוב 🙂 אמא שלי מכינה את העוגה בכל יומות השנה עם קמח מצה כך שאני לא יודעת להגיד איך זה ייצא עם קמח רגיל… הייתי מתחילה בלנסות להחליף את הקמח בקמח רגיל בטותה כמות. חוצמזה, אני יודעת שאפשר למצוא קמח מצה כל השנה בסופרים (ליד מוצרי האפיה – אם אינני טועה).
תודה רעות(; האמת שהחלפתי את השמנת סויה שלא מצאתי בשמנת קוקוס של אלפרו וזה נתן טעם קוקוסי כיפי לעוגה.. חג שמח תודה על העזרה! מתכון מנצח(;
היי רעות, כדי להכין גרסה לא לפסח אפשר פשוט להחליף את הקמח מצות בקמח לבן או (עדיף) בקמח כוסמין מלא? תודה(;
היי רעות,
אשמח לעזרתך.. כדי להכין גרסה לא לפסח אפשר פשוט להחליף את הקמח מצות בקמח לבן או (עדיף) בקמח כוסמין מלא? תודה(;
היי רעות;
האם ניתן להקפיא?
ניתן להוסיף אגוזים? ואם כן באיזה שלב?
הייתי מוסיפה אחרי שהבלילה כבר בתבנית, מפזרת מלמעלה. הם יישקעו מעט. ואם לא אז תדחפי אותם מעט לבלילה.
בוקר טוב, נראה לך שהעוגה תתאים כבסיס לעוגת קרמבו? אני רוצה להכין את המתכון שקיים פה באתר של "עוגת קרמבו טבעונית משגעת" ומנסה להתאים אותה לפסח….
מעולם לא הכנתי את עוגת הקרמבו 🙂 אבל נראה לי שזה יתאים. הבראוניז יוצאת רכה וספוגית כמו שאני מדמיינת את הבסיס של עוגת הקרמבו. רק שימי לב לא לאפות את הבראוניז יתר על המידה שהקצוות לא יהיו קשים מידי.הייתי מכינה את הבראוניז יום קודם נותנת לה להתייצב לילה במקרר.
תודה רבה 🙂
יצא מצוין. במקום רסק תפוח עץ שמתי גביע אחד של אלפרו וניל. וגם כפית בערך של תמצית וניל. פלוס קרם שוקולד מלמעלה, מחפיסת שוקולד מומסת במיקרו עם שתי כפות קרם קוקוס….
רק רציתי להגיד שאיזה כיף לך שאמא שלך עושה את כל זה בשבילך, וכל הכבוד לה!
רציתי לשאול:
1. האם יש תחליף לרסק תפוחים ?
2. במידה ואני רוצה את העוגה אוורירית יותר האם הפתרון הוא פשוט לשים אבקת אפיה ?
3. איזה כוס מדובר במתכון ?
תודה רבה!
היי
1. לא נראה לי, זה אמור להחליף ביצה והוא הכי נייטרלי שיש – אפשר אולי בננה אבל אז זה ייתן אופי אחר לעוגה.
2. האמת, שאני ממש לא יודעת, אבל חלק מהקטע של העוגה שהיא דחוסה ומרוכזת.
3. כוס מדידה רגילה. או כל כוס אחרת שעל פיה את עובדת.
אני אופה אותה בטוסטר אובן לפי המתכון המקורי ואני חושבת שבגלל זה היא נשרפה מלמעלה, הבעיה היא שהיא גם נשרפה מלמעלה וגם כשהכנסתי מזלג הוא לא יצא יבש. השארתי אותה בתנור עוד איזה עשרים דק ועדיין לא יצא מזלג יבש וגם אני רואה בצידי התבנית (זכוכית שקופה) בועות כאילו מים רותחים. אני מניחה שזה השמן.
הורדתי קומה בטוסטר אובן ושמתי לעוד 15 דק וזה רק נשרף שוב ושום דבר אחר לא השתנה )׳: )׳: )׳: )׳: