החודש הצטרפתי לפרוייקט של ״מנטקה״ – ״כחומר ביד הבלוגר״. בתחילת כל חודש מפרסמים חומר גלם מסויים שאיתו צריך להכין מתכון. הפעם האתגר היה ריבת חלב. מיד, אצתי רצתי למטבח להכין ריבת חלב טבעונית. מכיוון שהאתגר הוא לא טבעוני במהותו הרגשתי צורך גדול יותר להתנסות ולהכין את המעדן הזה בגרסה הטבעונית שלו. (אם תציצו בלינק תגלו מתכון נוסף טבעוני). ההכנה די פשוטה ולא מסובכת מידי , אבל דורשת המון זמן בישול. בסופו של דבר, מהרכיבים האלו יוצאת כמות גדולה, אז זה ממש שווה. אפשר להשתמש בה כממרח על לחם קלוי, או לאפות איתה את העוגה החמודה הזו.
לריבת החלב
1 פחית קרם קוקוס
3 1/4 כוסות חלב סויה לא ממותק
2 כוסות סוכר קנים
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
בסיר כבד מערבבים את כל המרכיבים ומבאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ונותנים לתערובת להתבשל במשך כשעתיים-שלוש.
מערבבים מידי פעם. לקראת סוף השעה השניה, יש לערבב לעיתים תכופות יותר.
לי לא הייתה סבלנות והגברתי את האש בסוף השעתיים לכ-10 דקות.
אם תרצו את הריבה סמיכה יותר, תשאירו אותה עד 3 שעות.
זהו, ריבת החלב מוכנה.
לי היא יצא במרקם נוזלי יחסית, כמו של מעדן הגולן.
לבלונדיז
13/4 כוסות קמח לבן
1/4 כוס קורנפלור
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר קנים
1 קופסאת רסק תפוחים לא ממותק (113 גרם)
2 כפיות תמצית וניל
4 כפות ריבת חלב
אופן ההכנה
בקערה בינונית מערבבים את הקמח, הקורנפלור, סודה לשתיה ומלח.
בקערה גדולה יותר מערבבים בעזרת מטרפה את הסוכר, השמן, רסק התפוחים ותמצית הוניל.
לאט ובהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח אל קערת ״הרטובים״, עד שנוצר מעין בצק.
משמנים תבנית מרובעת ומשטחים עליה חצי מכמות הבצק.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהבצק משחים מעט*. מצננים כ-5 דקות.
על הבצק שיצא מהתנות שופכים את ריבת החלב עד שהיא מכסה את כל העוגה.
מהבצק שנותר קורצים חתיכות גסות מכסים את העוגה, את ריבת החלב. זה בסדר שנשארים חורים.
מכניסים לתנור ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוגה משחימה.
מפזרים מלמעלה עוד קצת ריבת חלב.
מצננים לגמרי את העוגה וחותכים לחתיכות.
*זמן החימום משתנה מתנור לתנור, אני אפיתי בטוסטר אובן וזה לקח כ-10 דק׳. אז שימו לב.
בתיאבון.
12 תגובות
נראה מצוין!
הי, ריבת חלב טבעונית זה משהו שבחיים לא הייתי חושבת עליו. תודה על הרעיון!
היי אפשר לעשות בלי חל"ס"
לא ניסיתי, אבל לא הייתי ממליצה. חלב הסוי תורם למרקם. אבל אם החשש שלך הוא שיש לזה טעם כמו של חלב סויה (אני מניחה שבגלל שאת לא אוהבת חלב סויה את שואלת), אז אל חשש.
אני שידרגתי את הבלונדיז ככה: במקום ריבת החלב הוספתי סירופ מייפל אמתי שהיה לי בבית.. הוספתי גם 150 גרם פקאנים וכף של קפה..
יצא מושלם!! לא כל מתכון טבעוני חייב להיות כל כך ארוך ומסובך..
"עוגת גבינה- בואו נכין גבינה…?!"
אבל תודה על הבסיס לבלונדיז- הוא מאוד עזר לי!
טיפ לבישול ריבת חלב –
לשים בתוך הסיר 2-3 גולות זכוכית (כן. גולות משחק רגילות) בזמן הבישול – הגולות מסתובבות מהחום בתוך הסיר ומערבבות את הריבה כל הזמן, אפשר גם לשמוע אותן זזות, אם לא שומעים סימן שהחום נמוך מדי, וצריך להגביר את האש, ואם הן מסתובבות מאוד מהר סימן שצריך להנמיך את האש.
כדאי לזכור אם היו בסיר 2 או 3 גולות, כדי לוודא שמוציאים את כולן בסוף הבישול 🙂
היי
לא הבנתי כמה גרם של קמח לבן?
איזה סוג הקמח צריך להיות?
איפה ניתן להשיג סוכר קנים?
כמה זמן אפשר לשמור את הריבת חלב במקרר?
בערך שבוע, אולי קצת יותר. כדאי גם לאחסן אותה בכלי מעוקר. אולי כך תישאר לזמן ממושך יותר.
הי, נראה מתכון מעולה! האם לדעתך ניתן להחליף את חלב הסויה בחלב אגוזי לוז?
במה ניתן להחליף את סוכר הקנים בבקשה?
תודה רבה
היי. לדעתי כדאי להישאר עם חלב הסויה כי הוא מכיר יותר חלבון מחלב של אגוזי לוז. לגבי הסוכר, הייתי מחליפה באגבה או מייפל אבל מעולם לא ניסיתי להחליף את הסוכר אז אני לא יודעת אם ייצא טוב 🙂 בכל מקרה, אם זה יוצא טוב סופו של דבר אשמח אם תחזרי לדווח 🙂
הי! לא היה לי זמן להכין ריבת חלב, אז החלפתי בריבת תות ועדיין יצא מעולה. עוגת הבסיס פשוט מצוינת. תודה!
ושאלה על ריבת החלב: האם לדעתך אפשר להחליף את קרם הקוקוס (שאצלי ממש לא אוהבים) בשמנת אורז לא ממותקת?