אף פעם לא אהבתי דברים מסובכים מידי. במיוחד כשזה מגיע למטבח. אני מורידה את הכובע בפני מי שיש לו כוח אחרי יום עבודה מתיש להתחיל לבשל ולאפות ולעקוב אחרי מתכונים עם מליון שלבים. את המתכונים שלי אני בוחרת בקפידה, כמה שפחות שלבים וכמה שפחות כלים. המתכון שלפניכם הוא בדיוק אחד כזה – מערבבים את כל החומרים בקערה אחת ולתנור. תוצאה טעימה לקינוח טעים בלי הרבה מאמץ.
מצרכים לכ-9 ריבועים
1 כוס (חד-פעמית של שתייה חמה) חמאת בוטנים טבעית
1 בננה בינונית מעוכה
3 כפות סילאן
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה
מועכים את הבננה בקערה, מוסיפים את חמאת הבוטנים, סילאן, סודה לשתיה, תמצית הוניל, ואת המלח ומערבבים. מקפלים פנימה את השוקולד-צ׳יפס. משמנים תבנית מלבנית קטנה ושופכים לתוכה את התערובת.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהקצוות ומשחמים.
מצננים לגמרי לפני שחותכים ואוכלים בתיאבון.
8 תגובות
היי,
האם לא צריך קמח?
היי, לא צריך קמח??
לא צריך קמח. זה קינוח ללא גלוטן.
ומה עם "רטיבות"? מים/מיץ/יין…
חמאת הבוטנים הטבעית היא די נוזלית, לפחות מה שאני קניתי. וזה מספיק.
הכנתי ויצא נפלא. זה כל כך פשוט להכנה שאפילו אני שממש לא מתקרבת למטבח בד"כ הצלחתי איתן.
תודה על המתכון 🙂
אהלן,
נראה מצויין.
את חושבת שזה יעבוד גם בתור עוגה גבוהה?
תודה!
היי לאה. אני לא סגורה על זה שזה יעבוד בתור עוגה גבוהה מכיון שתצטרכי מלא חמאת בוטנים וזה כבר לא ריאלי לעוגה (לדעתי). אבל, אופציה שיכולה לעבוד: לאפות שני מגשים כאלו, שהם מוכנים, למרוח על אחד מהם קרם כלשהוא (קצפת, ריבה ממרח שוקולד וכדומה) ועל זה לשים את העוגה השנייה. תיווצר מעין עוגת שכבות. מקווה שעזרתי.