ביקורת מסעדות: תאילנדית בסמטת סיני

של תיאבון בריא
ביקורת מסעדות: תאילנדית בסמטת סיני

אחת המסעדות שסיקרנה אותנו אי שם בסוף שנת 2015 היא ה׳תאילנדית בסמטת סיני׳. את האהבה שלנו לאוכל תאילנדי אין צורך להזכיר – כבר כתבנו עליה רבות במתכונים שונים שיצא לנו להכין. מבין כל המסעדות האסייתיות שיש בתל אביב ושמגישות אוכל תאילנדי, גילינו שהאוכל ב׳תאילנדית בהר סיני׳ הוא הכי תאילנד שיש.

ב׳תאילנדית׳ כנראה שכבר מכירים טבעונים ולכן כדי לחסוך שאלות מיותרות, כתוב על התפריט מהן המנות הטבעוניות, ומהן המנות שאפשר לטבען. הם הגדילו לעשות וגם פירטו ממה המנה הטבעונית מורכבת כדי להקל על הסועדים.

salads

למנה ראשונה חלקנו את סלט ה״יאם וון סן״: אטריות שעועית שקופות, פטריות, עגבניות, בצל, צ׳ילי וליים. הסלט טעים וחריף. למי שלא רגיל לחריפות התאילנדית המנה תהיה מאוד חריפה, למרות שעל פי התפריט רמת החריפות שלה היא 2 מתוך 3 (לאמיצים: סלט הסום-טאם). כיאה למנה תאילנדית, האיזון בין הטעמים היה מושלם. חשוב לציין שהמנה לא גדולה, והיא יותר מנת פתיחה. אנחנו חלקנו אותה כהכנה למנה העיקרית.

curry

למנות העיקריות הזמנו קארי פאננג ובאק-צ׳וי מוקפץ, שתי מנות שמלוות באורז. את הקארי פאננג הכרנו בתאילנד וממש אהבנו, ואפילו למדנו להכין אותו בקורס בישול. הפאננג ב׳תאילנדית׳ עשוי ממחית קארי אדום ביתי, חלב קוקוס, צ׳ילי, בזיל, למון גראס, כפיר ליים, ירקות וטופו. הטעמים אותנטיים ועשירים. במנת הפאננג שאכלנו בתאילנד לטופו יש משקל רב יותר במנה, ופה קיבלנו 3 רצועות שאמנם היו רכות וטעימות, אבל כאילו הונחו שם בטעות. למרות זאת, זו המנה התאילנדית הכי מוצלחת שיצא לנו לאכול בתקופה האחרונה. באופן כללי, הגיע הזמן לשחרר את הפאד-תאי לדרכו ולאמץ את הקארי פאננג.

wok

העיקרית השניה, באק-צ׳וי מוקפץ, הזכירה לנו את ״המורנינג גלורי״ – מנה תאילנדית מסורתית, ירוקה וקלילה. המנה קלאסית שעל הדרך מוכיחה שהאוכל התאילנדי לא מסתכם רק בקארי וחלב קוקוס.

הקינוח שהזמנו הוא פנקוטה קוקוס ופסיפלורה עם אטריות קדאיף ונגיעות של בזיליקום תאילנדי. לא הדבר הראשון שעולה בראש כשחושבים על תאילנד. הפנקוטה הרגישה מעט כמו מלבי איכותי במיוחד שכל ביס שלו נמס בפה. הטוויסט הגדול היה עלי הבזיליקום שהוסיפו טריות וטעם יחודי.

בשורה תחתונה האוכל מצוין – הכי קרוב לתאילנד. למי שמכיר את הבית התאילנדי, כנראה ששלושת ההבדלים העיקריים הם שבתאילנדית בסמטת סיני האווירה מעט יותר אפלה, המנות פחות גדולות, והמחיר – בהתאם לגודל המנות – ידידותי יותר.

מנה שטעמנו ושהיינו חוזרים בשבילה:
סלט יאם וון סן
מנה שלא טעמנו והיינו חוזרים בשבילה: מרק טום קא עם פטריות וטופו

תאילנדית בהר סיני

תאילנדית בסמטת סיני. הר סיני 1, תל אביב. פתוח מידי יום החל מ-18:30 בערב. טלפון: 054-2017132

יצא לכם לאכול שם? איך הייתה החוויה שלכם?

תמורה למחיר
★★★★
אווירה
★★★★
שירות
★★★★
אוכל
★★★★

[list_bottom]

שתפי:

השאירי תגובה

דילוג לתוכן